31.1. sunnuntaina takaa-ajokisa nuorten MM-kisoissa

admin   MC tiedotteet

Hiihtäjillä suksi toimi eilistä paremmin.

Pakkasta oli aamulla klo 9 yli 21 astetta. Sää lauhtui sen verran, että vain M19-sarjan startti siirrettiin alkamaan N19-sarjan kisan jälkeen. Vielä klo 13 pakkasta oli 15 astetta eikä selvää lauhtumista ollut havaittavissa.

M21-sarjan paras
suomalainen oli Ahti Toivanen 16. viidellä pummilla ja häviten voittajalle 2.59,7. Ahti oli kolmannen ammunnan jälkeen vielä kahdeksas, mutta viimeinen pystyammunta pilasi hyvän sijoituksen.
Sarjan voitti Manuel Müller Saksasta yhdellä pummilla 35.38,3, toiseksi tuli Vladimir Alenishko Valko-Venäjältä kolmella pummilla ja häviten +50,1s, kolmanneksi hiihti Evgeny Petrov Venäjältä viidellä ohilaukauksella häviten +50,6s voittajalle.

Suomalaisten sijoitukset:
16. Ahti Toivanen     5=1+0+1+3 +2.59,7
26. Sami Orpana       4=1+1+2+0 +3.47,6
53. Jori Rantahakala  6=1+0+3+2 +7.58,9

N21-sarjassa Suomella ei ollut edustajia.
Sarjan voitti Sophie Boilley Ranskasta kolmella sakolla 31.48,9, hopealle tuli Anastasia Kalina +22,1 puhtaalla ammunnalla ja pronssille Synnoeve Solemdal Norjasta +33,4 viidellä sakkokierroksella.

N19-sarjassa Sanja Metsärinta hiihti 33. ampuen 4 sakkoa ja häviten voittajalle +5.56,3.
Sarjan voitti Elena Badanina Venäjältä kahdella sakolla ajalla 26.26,5, toiseksi tuli Ingela Andersson Ruotsista kahdella sakolla ajalla +5,5 sekuntia ja kolmanneksi Monika Hojnisz Puolasta kolmella sakolla +11,5 sekuntia.

33. Sanja Metsärinta 4=2+1+1+0 +5.56,3
44. Krista Berg 5=0+2+2+1 +7.07,3

M19-sarjan paras suomalainen oli 17. Olli Hiidensalo 5 pummilla häviten voittajalle +5.17,1.
Sarjan voitti Aleksand Pechenkin Venäjältä 1 sakolla ajalla 27.34,4, toiseksi tuli Johannes Kühn Saksastaja +18,7s 4 sakolla ja kolmanneksi Ivan Pichuzhkin Venäjältä +20,1s 3 sakolla.