Ampumahiihdon maailmancup kiertue käyntiin Koreassa

admin   MC tiedotteet

antila_27022008.jpg Ampumahiihdon Maailman cup kiertueen viimeinen kolmannes käynnistyi Peyong Changissa. Tänään uudella ampumahiihtostadionilla kilpailtiin miesten pikamatkalla. Kilpailun voittaja oli norjalainen Emil Hegle Svendsen yhdellä makuuammunnan sakolla. Svendsenin onnistumiset saivat tänään jatkoa Östersundin Maailmanmestaruuskilpailuiden Normaalimatkan ja yhteislähtöjen mestaruuksille. Timo Antila 22.

Suomen Timo Antila ylsi maailmancupin pisteille kelpo kilpailulla. Ensimmäinen makuuammunta sujui puhtaasti ja hän lähti toiselle kierrokselle noin 40 sekuntia kärkeä jäljessä. Pystypaikalta Antila hallitsi tuuliset olosuhteet kohtuullisen hyvin ja selviytyi toisesta ampumapaikasta yhdellä sakkokierroksella. Antila hiihti viimeisen kierroksen vauhdikkaasti nostaen itsensä lopulta sijaluvulle 22.

– Tämä oli hyvä avaus Korean kilpailuille. Timo teki hyvän suorituksen, kuten toivottiinkin ja tästä on hyvät asetelmat lähteä takaa-ajoon. Tämän päivän makuu ammunta oli varmaa, vaikka olosuhteet olivatkin haasteelliset. Pystyammunnan sakosta löytyy se positiivinen puoli, ettei ohi mennyt laukaus ollut viimeinen, kuten monesti on ollut, päävalmentaja Kähkönen kertaa päivän kilpailusta.

Koreassa järjestettävät maailman cupin osakilpailut ovat maassa ensimmäiset laatuaan. Kähkösen mukaan rata on haasteellinen vauhdikkaine ja mutkaisine laskuineen, mutta olosuhteet uudella stadionilla ovat todella hyvät.

Seuraavaksi kilpailuohjelmassa on torstaina naisten pikamatka.