Haku Urheilukoulun hiihtolajien saapumiserään III/18 1.6.2017 mennessä

Hakuaikataulu Puolustusvoimien Urheilukoulun varusmiespalvelukseen muuttuu hiihtolajien osalta, ja 16.4.2018 saapumiserään hakevien hiihtolajien urheilijoiden tulee lähettää hakemuksensa jo 1.6.2017 mennessä.

 

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (ml naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo 6150 urheilijaa 58:stä eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

 

Urheilukoulun kesälajien sekä Kainuun prikaatiin hakeutuvien hiihtolajien palveluksenaloitus

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/17 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 16.10.2017 (pl. hiihtolajien urheilijat, jotka hakevat III/18 saapumiserään, heillä palvelus alkaa 16.4.2018).

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan sekä lumilajien urheilijat Vuokatti-Ruka akatemian valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voi hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä kevääseen (mm. jalkapallo, vesilajit, moottoriurheilu, yleisurheilu, suunnistus) sekä hiihtolajien urheilijoiden on jätettävä hakemuksensa 1.6.2017 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä 26. -29.6.2017.

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet)

 

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö

0299 421815

 

Osoite

Kaartin jääkärirykmentti/Urheilukoulu, PL 6, 00861 Helsinki

HAETAAN AMPUMAHIIHTOLIITOLLE VALMENTAJIA KAUDELLE 2017- 2018

Suomen Ampumahiihtoliitto hakee 2-3 ampumahiihtovalmentajaa kaudelle 2017-2018. Yksi valmentajavakansseista on mahdollisesti päätoiminen, muut osa-aikaisia.

Tehtävä 1: A-maajoukkueen harjoituskauden leirivalmennus ja maajoukkuetoimintaan liittyvät tehtävät, sekä maailmancup-joukkueen ampumahiihtovalmennus ja oheistoiminnot kilpailukauden aikana. Työparina toimii ampumahiihtoliiton päävalmentaja.

Tehtävä 2: Talenttiryhmän harjoituskauden leirivalmennus ja siihen liittyvät muut tehtävät, sekä IBU-cup-joukkueen ampumahiihtovalmennus ja oheistoiminnot kilpailukauden aikana.

Tehtävä 3: Nuorten ryhmän apuvalmennus sekä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ampumahiihtovalmennus.

Odotamme hakijoilta kokemusta lajin käytännön valmennustehtävistä, osaamista ampumahiihdon ammunta- ja fysiikkavalmennuksesta, sekä hyviä vuorovaikutustaitoja ja organisointikykyä. Valmennus- ja liikunta-alan koulutus luetaan eduksi. Tehtävien 1 ja 2 osalta edellytetään sujuvaa suomen- ja englannin kielen taitoa, muu kielitaito luetaan eduksi. Kaikki tehtävät edellyttävät joustavuutta työaikojen suhteen, tehtävät 1 ja 2 edellyttävät lisäksi matkustamista.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtävän Euroopan seuratuimmassa talvilajissa, sekä mahdollisuuden olla mukana suomalaisen ampumahiihdon valmennusjärjestelmän kehitystyössä.

Tehtävät ovat määräaikaisia, ja alkavat toukokuun loppupuolen aikana. Tehtävien ensisijainen sijoituspaikka on Vuokatti.

Vapaamuotoiset hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme lähettämään sähköpostitse antti.afflekt(a)biathlon.fi osoitteeseen 30.4.2017 mennessä. Mainitse hakemuksessa ajankäyttömahdollisuutesi tehtävässä.

Lisätiedot:

23.4.2017 asti Kalle Lähdesmäki, 0500363126

24.4.2017 alkaen Petri Rolig, 0505774245

Kevätliittokokous ja seuraneuvottelupäivä Jyväskylässä 22.4. *Päivitetty*

Suomen Ampumahiihtoliiton seuraneuvottelupäivät ja kevätliittokokous järjestetään Jyväskylässä lauantaina 22.4.2017 klo 10.00 alkaen.

Paikka on Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä

Seuraneuvottelupäivän ohjelma

Seuraneuvottelupäivien tärkein tehtävä on kerätä seuroilta evästyksiä siitä, miten toimintaa voitaisiin kehittä parhaiten suomalaista ampumahiihtoa palvelevaksi.

10:00 Seuraneuvottelupäivän avaus, ampumahiihdon tulevaisuuden näkymät Suomessa.

10:15–11:00 Valmentajien katsaus liiton valmennusryhmien toimintaan ja menneeseen kauteen

11:00-11:45 Työryhmätyöskentelyä valmennusjärjestelmän kehittämistä

11:45 Lounas

12:30-12:45 Seuratoimintavaliokunnan katsaus toimintaan

12:45-13:30 Työryhmätyöskentelyä

13:30-13:45 Kilpailuvaliokunnan katsaus toimintaan

13:45-14:30 Työryhmätyöskentelyä

14:30-14:45 Valmennustoimintavaliokunnan katsaus toimintaan

14:45-15:30 Työryhmätyöskentelyä

15:30 Kahvit ja valtakirjojen tarkistus

Kokous alkaa klo 16.00.

Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat:

  1. Esitetään vuosikertomus, tilit ja tilintarkastajien lausunto.
  2. Vahvistetaan tilinpäätös sekä päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Tarkempi kokousmateriaali on toimitettu seuroille sähköpostitse

Valtakirja ladattavissa tästä

Pyydämme ilmoittautumiset seuraneuvottelupäivään ja kokoukseen osoitteeseen antti.afflekt@biathlon.fi 13.4. mennessä.

Kevätkokousterveisin

Suomen Ampumahiihtoliitto ry hallitus

 

Puheenjohtaja                           Toiminnanjohtaja

Kalle Lähdesmäki                     Antti Afflekt

Puheenjohtajan palsta

Hyvä ampumahiihtoväki,

Asko Nuutinen on poissa

Lajimme kauden päättymiseen liittyy suuri suru ja murhe. Viimeisen maailmancupin aikana saimme suruviestin.   Pitkän päivätyön suomalaisessa ampumahiihdossa ammunnan valmentajana tehnyt Asko Nuutinen oli menehtynyt. Muistamme Askon sympaattisena, ystävällisenä ja empaattisena ihmisenä. Yhteisymmärrys, toistemme kunnioitus, auttamisenhalu sekä vahva tunneside lajiimme olivat Askolle tärkeitä peruspilareita. Suomen ampumahiihtoväki ottaa osaa omaisten suureen suruun.

Suomen arvostus on ampumahiihtomaana vahva

Ennen vuodenvaihdetta, tunnetuista syistä, IBU etsi uutta isäntää maailman cup 8 osakilpailulle. Kontiolahdella 2015 erinomaisesti järjestetyt sekä hyvät palautteet saaneet MM-kisat, olivat keskeisin peruste sille, että saimme Suomeen Venäjän/Tyumenin luovuttaman maailmancupin kahdeksannen osakilpailun järjestettäväksi.  Oli luonnollista ja selkeää, että Kontiolahden järjestelykomitea ja Ampumahiihtoliiton hallitus vaikuttivat päättäjiin erinomaisessa yksituumaisuudessa kisan saamiseksi. Onnistuimme sekä kisojen haussa että kisojen järjestämisessä erinomaisesti. 25.000 katsojaa kolmipäiväisessä kisassa on huikea katsojamäärä ja myös ennätys Suomessa järjestetyissä maailmancup-kilpailuissa. Teemme lujasti töitä, että nyt päätösprosessissa olevat kisahaut seuraavalle jaksolle onnistuvat Suomeen ja Kontiolahdelle. Suuret kiitokset Kontiolahden järjestelykomitealle ja muille järjestelyissä mukana olleille erinomaisesti ja pikavauhdilla järjestetyistä kisoista.

Ampumahiihtäjiemme vahva menestyminen jatkui

Kaisa Mäkäräisen asema maailman ampumahiihtoeliitissä säilyi tukevasti. MM-pronssimitali ja loistavat sijoitukset yksittäisissä maailmancupeissa sekä mc-kokonaiskilpailussa antoivat ampumahiihtoväelle ilon ja mielenkiinnon aihetta läpi kilpailukauden. Mari Laukkanen saavutti Holmenkollenin maailmancupissa sen voiton mitä oli odotettu muutama vuosi. Jälleen voidaan todeta, miten leveä on ampumahiihdon taso maailmassa; maailmancupin sijalta 37. on realistista nousta kaksoisvoittajaksi yhdessä maailmancup-viikonlopussa. Suuret kiitokset Kaisalle ja Marille sekä heidän tärkeille taustahenkilöille kuluneesta kaudesta.

Muutkin Suomen ampumahiihtäjät saavuttivat hienoja sijoituksia maailmancupeissa ja IBU-cupeissa. Nuoret ampumahiihtäjämme osoittivat nuorten mm-kisoissa kuten muissakin kansainvälisissä kisoissa, että kuuluvat maailmassa ikäluokkansa parhaaseen neljännekseen. Urheilijoillemme tuli myös sijoituksia, jotka eivät vastanneet odotuksia, mutta se kuuluu urheiluun.

Huipulla olevat ja sinne tähtäävät urheilijat tarvitsevat huippuvalmentajia ja huippuhuoltohenkilöstöä eri asioihin.  Kiitokset kaikille ampumahiihdon valmennus- ja seuratyössä olleille ja oleville. Olette erinomaisen tärkeä voimavara ja perusta sekä nykyiselle että tulevalle ampumahiihdon tasolle Suomessa. Valmennusosaaminen ampumahiihdossa on hienolla tasolla Suomessa. Tarvitsemme kuitenkin aiempaa enemmän koordinaatiota sekä yhteistyötä kaikkien valmentajien ja urheilijoiden kesken. Liiton hallitus ja erityisesti sen nimeämä valmennusvaliokunta on käynnistänyt suomalaisen ampumahiihdon valmennusjärjestelmän kehittämistyön.

Tekemisen painopisteitä suomalaisessa ampumahiihdossa

Kauden päättyessä luonnollisesti ensimmäisenä on analyysien tekeminen ja niiden pohjalta uusien suunnitelmien työstäminen. Valiokuntatyö on käynnistetty hiljaiselon jälkeen. Valiokuntiin on nimetty seurojen esitysten perusteella henkilöt, jotka ovat kaikki seuratyössä ja lajissamme erittäin kokeneita ja näyttöjä antaneita henkilöitä. Valiokuntien työn painopisteitä esitellään ja niihin on mahdollista myös vaikuttaa 22.4. pidettävässä seuraneuvottelupäivässä Jyväskylässä. Seuraneuvottelupäivä on keskiössä tuona päivänä ja päivän päätteeksi pidetään myös Liiton kevätkokous. Toivomme, että saamme seuroilta evästystä valmennusjärjestelmän rakentamiseen, koulutuksen uudistamisen sekä muutoinkin liiton toiminnan kehittämiseen.
Valmennusryhmien kokoaminen ja miettiminen on luonnollisesti yksi tärkeitä kevään asioita, päätökset ryhmistä on tarkoitus tehdä toukokuun loppuun mennessä.

Ampumahiihtoterveisin,

Kalle Lähdesmäki
Puheenjohtaja
Suomen Ampumahiihtoliitto

Hiihdon Valmentajakerhon kevätseminaari

Ampumahiihtovalmennuksessa mukana olevia valmentajia kehotetaan liittymään maastohiihdon valmentajakerhoon, jonka kevätseminaari järjestetään 29.-30.4.2017 Lohjalla Kisakallion urheilopistolla. Seminaarissa on paljon myös ampumahiihtoväelle sopivaa ohjelmaa, ja Ampumahiihtoliiton päävalmentaja Antti Leppävuori analysoi ampumahiihdon maajoukkuetoimintaa kuluneella kaudella.

Jatkossa valmentajakerhoon tullaan lisäämään ampumahiihtovalmennuksen aiheita.

Ilmoittautuminen seminaariin 9.4. mennessä, tarkemmat tiedot Hiihtoliiton sivuilta.

 

Ampumavalmentaja Asko Nuutinen menehtynyt

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen ampumavalmentaja Asko Nuutinen menehtyi viime yönä, Kontiolahden MC osakilpailun harjoituspäivänä 8.3. saadun sairauskohtauksen seurauksena.

Suomen Ampumahiihtoliitto ja koko suomalainen ampumahiihtoväki kunnioittavat Asko Nuutisen muistoa ja ottavat osaa omaisten suruun.

Holmenkollenilla Suomen joukkue kunnioittaa joukkueen jäsenen poismenoa käyttämällä kilpailuissa surunauhoja.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Antti Afflekt +358 46 878 2200

Nuorten maaotteluvoitto Suomeen

Larsmossa ja Himangalla kisattiin nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelu 10.-12.3.2017

Maaottelu oli erittäin tasaväkinen Ruotsin johtaessa viestipäivän jälkeen neljällä pisteellä. Henkilökohtaisten kisojen myötä Suomen joukkue nousi ensin tasoihin ja lopulta sunnuntaina voittoon pistein 102-96. Perjantain viestikilpailu oli erillinen kilpailu Larsmossa Suomen ja Ruotsin välillä, henkilökohtaiset kilpailut käytiin kansallisten kilpailujen yhteydessä Larsmossa ja Himangalla.

Tulokset: Larsmo ja Himanka

Suomen joukkueessa kilpailivat:

N15
Anniina Rantala                          Orimattilan Jymy
Anni Hyvärinen                           Orimattilan Jymy
Noora Pura                                   Joutsan Pommi

M15

Arttu Heikkinen                          Puijon Hiihtoseura
Henri Heikkinen                          Puijon Hiihtoseura
Joakim Aikioniemi                      Ounasvaaran Hiihtoseura

N17
Jatta Tuominen                           Hollolan Urheilijat -46
Nella Keskinen                            Vähäkyrön Viesti
Aila-Alisa Aikioniemi                 Ounasvaaran Hiihtoseura

M17

Jiri Tuominen                               Hollolan Urheilijat -46
Onni-Kalle Lahdelma                 Hollolan Urheilijat-46
Saku Kalliomäki                          Kauhajoen Karhu

Joukkueen johto: Sven Nygård ja Mika Rinta-Keturi

Suomen nuoret naiset yhteiskuvassa Suomen voitokas joukkue

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian yläkoululeirityksen haku auki 28.4.2017 asti

Nyt nuorilla ampumahiihtäjillä on mahdollisuus osallistua ampumahiihtoleireille ilman, että tarvitsee olla pois koulusta. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia järjestää yläkoululeiritystä kaudelle 2017 – 2018 siten, että urheilija majoittuu ja tekee harjoitukset Vuokatin Urheiluopistolla sekä tekee iltapäivällä koulutehtäviään opettajan johdolla urheiluopistolla. Yläkoululeiritys on ensimmäinen vaihe Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijanpolulla ja jonka luonnolliseksi jatkoksi tulee Sotkamon urheilulukio. Leiritys on saanut suuren suosion ja kysynnän lisäännyttyä olemme lisänneet leirityksen määrä ja tarjoamme mahdollisuuden myös 7 –luokkalaisille. Leirejä on yhteensä 5 kummallakin ryhmällä.

 
Leirit ovat kestoltaan kuuden vuorokauden mittaisia. Ne alkavat sunnuntaina ja päättyvät lauantaina. Leirien valmennuksesta vastaavat Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajat ja harjoittelu on suunnattu erityisesti yläkouluikäisille. Kouluasioiden järjestämisestä urheilijan oman koulun opettajien kanssa sopii yhdysopettaja.

Leiritykseen valitaan noin 20 ampumahiihtäjää hakemusten perusteella. Hakijoiden tulee olla ensi lukuvuonna 7. – 9. luokan oppilaita eli vuosina 2002 – 2004 syntyneitä urheilijoita. Valitut urheilijat jaetaan kahteen ryhmään, joihin kumpaankin tulee noin 10 ampumahiihtäjää. Ryhmät leireilevät kouluviikoilla eri aikaan, kesäleiri on kummallekin ryhmälle yhteinen maastohiihtäjien kanssa. Ryhmään valinta edellyttää sitoutumista osallistua kaikille leireille.

Lue oheisesta tiedotteesta tarkemmin hakuohjeet: TIEDOITUS_HAKEMISESTA_AH_YLÄKOULULEIRITYKSEEN_VRUA_2017-2018