Kaisa ylivoimaiseen voittoon Otepään takaa-ajossa

Jouni Kinnunen   Uutiset

Kaisalle MM-kultaa rulla-ampumahiihdon takaa-ajossa.

Kaisa Mäkäräinen otti loistoammunnalla ylivoimaisen voiton rulla-ampumahiihdon MM-kilpailujen päätöspäivänä Otepäässä. Ensimmäisen ampumapaikan yhden sakon jälkeen puhdasta jälkeä penkalla tehnyt Mäkäräinen oli minuutin johdossa jo toisen ampumapaikan jälkeen. Ero jatkoi kasvamistaan tasaisesti ollen maalissa 2.10 pikamatkan voittaneeseen Ukrainan Olena Pidrushnaan.

Mari Laukkanen nousi viimeisellä kierroksella vahvalla hiihdolla kolme sijaa sijoittuen lopulta seitsemänneksi. Maaliviiva tuli vastaan hieman liian aikaisin, sillä paikka kukituksessa jäi vain 1,4 sekunnin päähän sijalta 26. matkaan startanneen ja Mäkäräisen tapaan vain yhden sakon ampuneen Kazakstanin Alina Raikovan oltua kuudes.

Laura Toivasen nousu 20 parhaan joukkoon mureni viimeisen paikan neljään sakkokierrokseen, sijoitus maalissa oli 28. Suvi Minkkinen ja Mira Holopainen kävivät jälleen tiukan keskinäisen kamppailun, joka tänään kääntyi Miran voitoksi. Miran loppusijoitus oli 38. ja Suvin 40.

N21 sarjassa Auli Kiskola teki loistavaa nousua lähtönumerolla 22 ollen parhaimmillaan jo kahdeksantena kolmen ammunnan jälkeen. Huippuvire ei aivan kestänyt viimeiselle ampumapaikalle asti, jonka kolme sakkokierrosta pudottivat Aulin sijalle 14 yhteensä neljä sakkoa ampuneena. Erika Jängän saldo ampumapaikoilta oli seitsemän sakkoa, ja sakkojen myötä lähtösija kymmenen vaihtui sijaan 15.

Miehissä Tuomas Grönman nosti itsensä hyvällä ammunnalla hienosti sijalta 15. sijalle 9. Neljältä paikalta sakkoja kertyi yhteensä kolme. Olli Hiidensalo säilytti paikkansa sijalla 29., saldona ampumapaikoilta yhteensä neljä kierrosta. Ensimmäisen paikan nolla-ammunnalla sijalle 9. noussut Sami Orpana joutui harmillisesti keskeyttämään kaaduttuaan nousussa ja loukattuaan polveaan. Matti Hakala ei startannut takaa-ajoon.

M21 sarjassa Teemu Huhtala oli 23. ja Jaakko Ranta 29. Huhtalan mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisesta romuttivat pystypaikkojen seitsemän sakkoa, yhteensä sakkoja kertyi kymmenen. Jaakon saldo penkalta oli viisi sakkokierrosta.