Mäkäräinen jälleen kymppisakkiin

admin   MC tiedotteet

Kaisa Mäkäräinen jatkaa hyviä esityksiään ampumahiihdon maailmancupissa, sillä pikamatkalta Hochfilzenissa tuloksena oli yhdeksäs sija. Kilpailun voitti yhdellä ohilaukauksella Venäjän Olga Zaitseva, jolle kolme ohilaukausta ampunut Mäkäräinen hävisi 1.02,7.

”Sijoitushan on ihan hyvä kolmella sakolla. Jos jostain jää hampaankoloon, niin se on pysty (2 ohilaukausta). Kohtuureippaasti tulin pystypaikalle, ehkä rauhallisemmalla tulolla olisi voinut olla vähemmän, mutta sitä on vaikea sanoa. Ammunnassa olosuhteet olivat vaikeat ja vaihtelevat, mutta en varmaan ihan vaikeimpiin olosuhteisiin ampunut.  Hiihto lähti tänään vähän hitaasti liikkeelle ensimmäisellä kierroksella, mutta loppuhan kulki mukavasti”, Mäkäräinen sanoi.

Vaikka eroa kärkeen on yli minuutti, asetelmat lauantain takaa-ajoon ovat hyvät.
”Kärkeenhän on aika pitkä matka, mutta jos tytöt pummaavat ja itse onnistun…Mutta paikka kerrallaan”, Mäkäräinen sanoi.
Muista suomalaisista Mari Laukkanen otti kauden parhaan cup-sijoituksensa oltuaan 32:s. Laukkanen ampui kaksi ohilaukausta ja hävisi voittajalle 1.57,5. Sijoitus ei Laukkasta ilahduttanut.
”Aivan karmea kisa. Ylivoimaisesti kauden huonointa hiihtoa! Olen enemmän pettynyt tähän kuin viime viikolla viiteen sakkoon. Tällaista tämä näköjään on, ei mitään hajua miksi näin. Takaa-ajossa yritän nostaa sijoituksia, tärkeintä on nyt ensin palautua tästä päivästä”, Laukkanen tuumi.
Sanna Markkanen oli kahdella ohilaukauksella 76:s. Lauantaina ohjelmassa on takaa-ajot, jossa naisten kilpailussa Mäkäräinen ja Laukkanen. Miesten takaa-ajoon ei selvinnyt mukaan suomalaisia.