NMM-kilpailut jatkuivat tuulen tuiverruksessa

admin   MC tiedotteet

Saksan Ruhpoldingissa nuorten MM-kilpailut jatkuivat takaa-ajokilpailuilla. Olosuhteet olivat haasteelliset kovan tuulen ja noin 10 lämpöasteen takia. Toni Heikura oli päivän paras miesampumahiihtäjä nousten takaa-ajossa sijalle 15.

Heikura teki rajun nousun

Alle 19-vuotiaiden poikien kilpailun voittajaksi nousi vaikeissa ammuntaoloissa ranskalainen Ludwig Ehrhart. Ehrhart lähti kolmannelta sijalta 16 sekuntia eilistä voittajaa Vladimir Alenishkoa perään. Ranskalainen ampui makuut nollilla ja pystypaikoilta yhteensä vain kolme sakkoa ja voitti kilpailun yli puolen minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Saksan Manuel Mulleriin. Muller nousi kakkoseksi eiliseltä 17. sijaltaan.

Suomalaiset lähtivät päivän kilpailuun Sami Orpanan eilisen 12. sijan johdolla. Eilen 33. sijoittunut Toni Heikura oli suomalaisista miehistä tänään päivän nousija. Heikura ampui kahdelta ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi sakkoa molemmilta. Pystypaikoilta Heikura joutui kiertämään vain yhden sakkokierroksen. Ladulla Heikura oli tänään päivän 14. nopein ja nosti itsensä näin lopputuloksissa sijalle 15.

–         Suksi huilasi tosi hyvin. Makuuammunnat harmittaa, mutta ne ohilaukaukset menevät kyllä rajun tuulen piikkiin, totesi päivästään tyytyväinen Toni Heikura.

–         Ennen kisaa heitin huumorilla Samille (Orpana), että takaa tullaan sitten ohi ja niinhän siinä sitten kävikin, että viimeisellä sakkokierroksella Sami jäi kiertämään vielä rinkiä kun minä jo menin, iloitsi Heikura.

–         Päivän kilpailuun tavoitteenani oli korjata eilinen epäonnistunut kilpailu ja se onnistui kun lihaksistokin oli paremmin auki kuin eilen, sanoi Toni Heikura kilpailun ennakkoasetelmistaan.

Sami Orpana ei ollut tyytyväinen päivän suoritukseensa, mutta sijoitustaan hän piti ihan kohtuullisen tyydyttävänä.

–         Heti alusta saakka tuntui, että olen ihan hapoilla. Viimeisen paikan kolme sakkoa lamautti vielä menon ihan täysin viimeiselle hiihtokierrokselle, totesi Sami Orpana päivän kilpailustaan joka päätyi 20. sijaan.

Ahti Toivanen piti tänään ladulla hyvää vauhtia, mutta ampumapaikoilla tuli yhteensä 11 sakkokierrosta. Näin Toivasen oli tyytyminen sijaan 51.

– Hiihto kulki tosiaankin tänään paremmin kuin eilen. Tänään ei enää ollut harmia vielä eilen vaivanneesta flunssan jättämästä tukkoisuudesta, kommentoi Toivanen päivän hyvää menoaan suksilla.

Jori Rantahakalan kilpailu kariutui yhteensä 12 sakkokierrokseen ja Rantahakalan eilinen 27. sija muuttui 54. sijaksi.

– Huonosti meni, eikä siitä ole oikein mitään hyvää sanottavaa, totesi Rantahakala kisastaan.

Anton Shipulin alle 21-vuotiaiden sankari

Venäläinen Anton Shipulin teki tänäänkin huikeaa jälkeä alle 21-vuotiaiden miesten sarjassa. Venäläinen vei 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailun nimiinsä yli puolentoista minuutin erolla. Tuulenpuuskista huolimatta venäläinen selviytyi päivän kilpailusta sakoitta ja saalisti itselleen viikonlopun tuplamestaruuden.

Suomalaisten nuorten miesten meno 12,5 kilometrin takaa-ajokilpailussa oli tuskien taivalta. Eilen 17. sijoittunut Marko Nieminen tippui sijalle 29. Nieminen selviytyi kilpailusta neljällä sakolla. Tommi Kärmeniemi ampui yhteensä viisi sakkoa ja nosti muutamalla sijalla itseään ollen maalissa 44. Eppu Väänänen ampui kahdeksan laukausta tänään ohi ja sijoittui sijalle 50.