Kaisa Mäkäräinen lähtee viidentenä takaa-ajoon ja miehetkin takaa-ajoon pikakilpailusta.

Kaisa Mäkäräinen pikakisan viides Presque Islessä

Ampumahiihdon Maailman Cup kiertue jatkuu tänään perjantaina USA:ssa Presque Islesissä.

Oheisena on Valmentajien ja urheilijoiden kommentit eilistä pikakilpailuista

Naisten pikakilpailu

Toisena kilpailuna tänään oli vuorossa Naisten pikakilpailu. Suomalaisista ensimmäisenä matkaan lähti Mari Laukkanen numerolla 3. Marin kilpailu romuttui jo ensimmäisellä makuulla kolmeen ohilaukaukseen, hiihdon kulkiessa tänään selkeästi Canmoorea paremmin.

Kaisa avasi kisan hyvin ja hiihti koko kilpailun kärki vauhtia, ollen koko kilpailun kolmanneksi nopein hiihtäjä. Lopputuloksissa kuitenkin tänään viides.

Kolmantena suomalaisena numerolla 49. kilpailuun startannut Sanna Markkasen hiihto kulki tänään hyvin, mutta jatkopaikka jäi harmittavan lähelle loppusijoituksen ollessa 61.

Kaisa Mäkäräinen:

”Hiihto oli hieman tukkoisen tuntuista, enkä ole siihen täysin tyytyväinen. En osaa kuitenkaan eritellä vielä tarkemmin, mistä tunne johtuu. Toivon huomiseksi parempaa kulkua, jos meinaan taistella kärkisijoista.”

Makuulla työvoiton kautta tänään nollat, mutta rennompaa tekemistä kaipaan vielä. Pystyllä hyvin alkanut sarja meni pilalle kolmannen laukauksen kohdalla alkaneeseen tärinään. Makuun nollat tekivät itseluottamukselle kuitenkin hyvää.”

Sanna Markkanen:

”Hiihto kulki hyvin, ensimmäisellä kierroksella laskussa tullut kaatuminen harmittaa ja todennäköisesti vesitti jatkomahdollisuudet.”

Miesten pikakilpailu:

Tänään oli vuorossa USA:n kilpailuviikonlopun ensimmäinen kilpailu miesten pikakipailu. Suomalaisista mukana olivat Tuomas Gröhnman, Ahti Toivanen ja Matti Hakala. Suomalaisten sijoitukset päivän kilpailussa olivat Tuomas Gröhnman sija 56. (1+1) +2:48,5 ; Ahti Toivanen sija 59. (3+0) + 2:49,8 ja Matti Hakala sija 85. (2+2) + 4:38,8. Tämä oli ensimmäinen kerta kun suomalaiset selvisivät pikakilpailusta jatkoon takaa-ajokilpailuun.

Ahti Toivanen:

”Hiihdossa oli varsinkin viimeisellä kierroksella ongelmia selän kanssa.”

Matti Hakala:

Hiihto oli selkeästi parempaa kuin Canadassa, ammunnassa oli ongelmia.

Tuomas Gröhnman:

”Ampumapaikalla suoritukset olivat perussuorituksia ei mitään venymistä”. Hiihto kulki kohtuullisen hyvin, ehkä viimeisellä kierroksella alkoi hieman painaa.”

Perjantaina kilpaillaan takaa-ajot miehet klo 18.30 ((TV 2) ja naiset klo 20.00 (TV 2)

Lauantaina on vuorossa naisten viesti  klo 20.40 (TV 2) ja miesten viesti klo 22.55 (TV 2)