Harraste

Napsu_väri-JPG
Ampumahiihdon harrastetoiminta on seuralähtöistä, jota Suomen Ampumahiihtoliitto tukee mahdollisuuksien mukaan. Tärkeimpinä toimina ovat valmentajakoulutukset, esittely- ja kokeilutapahtumien järjestäminen sekä ampumahiihtokarnevaalit.
Suomen Ampumahiihtoliitolla on meneillään ampumahiihdon Urlus-nuorisoprojekti, jonka tiimoilta eteläisen Suomen alueella on tehty paljon lajiesittelytoimintaa. Toiminta on tapahtunut kouluissa, tapahtumissa ja seuroissa. Käynnissä oleva projekti jatkuu vielä toukokuun loppuun 2018 asti. Tähän mennessä projekti on saavuttanut n. 29 000 lasta ja nuorta.
Tämän lisäksi jäsenseurat ovat järjestäneet menestyksekkäästi omaa esittelytoimintaansa, jolla ampumahiihdon harrastusta on saatu kasvamaan.
Ampumahiihdon harrastustoiminta toteutuu pääasiassa seurojen kautta. Seurat pitävät paikallisesti yllä ampumahiihdon harjoitusryhmiä, joihin myös vasta-alkajat ovat tervetulleita.  Näistä seurat tiedottavat tarkemmin mm. kotisivuillaan. Oheisesta linkistä löydät lähimmän ampumahiihtoseurasi. Seurat