URLUS-nuorisoprojekti

urlus

Ampumahiihdon Urlus-nuorisoprojektin tausta ja tavoitteet

Ampumahiihdon Urlus- nuorisoprojekti perustettiin Suomen Ampumahiihtoliiton ja Urlus- säätiön yhteiseksi hankkeeksi. Nuorisoprojekti aloitti toimintansa 1.6.2012 ja ensimmäisen kolmivuotiskauden jälkeen se sai jatkoa toiminnalleen 31.5.2018 asti. Tämän jälkeen hanke on saanut jatkoaikaa vielä 31.5.2021 asti.
Jo ensimmäisen toimintavuoden aikana projektin kautta ampumahiihtoon tutustui 5000 lasta ja nuorta. kuuden toimintavuoden aikana toimintaan on tutustunut yli 29 000 lasta ja nuorta.

Projektin pääasiallinen toiminta-alue on Etelä-Suomi painopisteenä pääkaupunkiseutu. Etelä-Suomi rajoittuu Raasepori-Riihimäki-Hämeenlinna-Lahti-Loviisa alueelle. Uuden hankekauden tavoitteena on laajentaa hankkeessa kehitettyjä hyviä käytänteitä ja tuotteita valtakunnalliseksi toiminnaksi, joissa seurat osallistuvat toimintojen toteuttamiseen.

Projektin tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria ampumahiihdon harrastamiseen ja lisätä ampumahiihdon tunnettuutta. Erityisenä painopisteenä on turvallinen aseen käyttö.

Esittelytoiminta kohdistuu projektialueen kouluihin, seuroihin ja lasten&nuorten tapahtumiin. Nuorisoprojektin esittelytoiminta on saanut todella hyvän vastaanoton. Nuoret ovat olleet innostuneita lajista ja sen sovelluksista. Toiminta on keskittynyt suurelta osin ekoaseammunnan kautta saatuihin onnistumisen kokemuksiin niin pelkän ammunnan kuin ammunnan ja fyysisen rasituksen yhdistelmistä.

Lajiesittelyt toteutetaan suomalaisen Eko Aims Oy:n valmistamilla ekoaseilla, jotka ovat täysin turvallisia. Projekti on saanut välineistön hankintaan OKM:n rahoitusta.

Opettajat voivat tiedustella lajiesittelyitä koululleen Kenttäpääliköltä.

Lauri Elo
Kenttäpäällikkö
lauri.elo(at)biathlon.fi
p. 046 8782204

napsu_vri-jpg