URLUS Kouluesittelyt

Ampumahiihdon Urlus- nuorisoprojekti – kouluyhteistyö tärkeässä roolissa

 

Ampumahiihtoesittely tuo kouluille mukavan ja innnostavan esittelyn lajista, jota muuten ei ole niin helppo kokeilla. Ampumahiihtokausi alkaa jo marraskuun lopulla ja jatkuu aina huhtikuuhun asti. Tämän jälkeen siirrytään useimmiten kesäisiin lajimuotoihin, ampumajuoksuun ja rulla-ampumahiihtoon.

Kouluesittelyt onnistuvat toiminta-alueellamme läpi vuoden, erikseen sovitusti. Voimme olla esimerkiksi osa koulun liikuntapäivää tai aivan erillinen kokonaisuus.

Esittelyssämme on käynyt kuudenvuoden aikana yli 29 000  lasta ja nuorta ja kouluja on ollut projektissa mukana n. 100 kpl. Lisäksi seurat ovat järjestäneet omia esittelyjään ympäri Suomea, joissa on myös runsaasti osallistujia. Pyrimme toiminnassa huomioimaan koulun olosuhteet ja tekemään esittelyistä mahdollisimman toiminnallisia. Tarkoitus on löytää lajimme idea tarkkuuden ja vauhdin yhdistämisestä on fyysinen rasitus sitten hiihtoa, juoksua tai vaikkapa luistelua.

Teemme säännöllisesti palautekyselyjä koulukiertueesta. Olemme onnistuneet tavoitteessamme silloin, kun tunnin jälkeen esittelystä poistuu innostunut ryhmä. Tämänkin vuoden perusteella opettajien antamat arvosanat tukevat tätä 🙂
Esimerkiksi viime lukuvuoden esittelyistä saimme kokonaisarvosanojen keskiarvoksi 9,75 (n=16). Parhaita palautteita ovat sellaiset, joissa olemme onnistuneet yhdistämään uuden oppimisen ja innostuksen lajiamme kohtaan. Myös se lämmittää, että tunneillamme onnistumisen kokemuksia saavat myös ne oppilaat, jotka muilla tunneilla eivät välttämättä nouse esiin. 

Ampumahiihdon esittylyjä tullaan tekemään myös lukuvuonna 2018-2019

Lisätietoja kenttäpäälliköltä Lauri Elolta, lauri.elo(at)biathlon.fi

 

Napsu_väri-JPG

Ampumahiihdon Urlus- nuorisoprojekti ylpeänä esittää kouluesittelyt 2018-2019

Ampumahiihto elää vahvaa nousukautta. Etenkin naisurheilijoidemme menestys maailmalla, sekä hyvä TV-näkyvyys ovat tuoneet lajimme lähelle suomalaisia. Meidän mielestämme liian harva koululainen on päässyt kokeilemaan itse lajia.

Suomen Ampumahiihtoliiton Urlus- nuorisoprojekti tuo ampumahiihdon turvallisesti lähelle lapsia ja nuoria.

Yksi ampumahiihdon nuorisoprojektin päätavoitteista koskee kouluja ja liikuntatuntien monipuolisuutta. Haluamme tuoda lajimme esille yhtenä mielenkiintoisena liikuntamuotona. Lajissamme yhdistyy kestävyys, vauhti ja tarkkuus, joka yhdistelmänä kiinnostaa lapsia ja nuoria.

Ampumahiihtoon tutustuminen ei vaadi välttämättä suksia tai muutakaan lajitaustaa. Riittää, että lapsilla ja nuorilla on kiinnostusta kokeilla uutta.

Lajiesittely:

Lajiesittelyssä toimimme turvallisilla ekoaseilla, jotka toimivat kameratekniikalla. Niistä ei lennä luoteja eikä säteitä, vaan niillä opitaan tähtäämään ja laukaisemaan täysin turvallisesti. Lajin fyysinen ulottuvuus saadaan sulan maan aikaan hiihtämisen sijaan myös juosten tai vaikkapa pelaten. Esittelypisteemme voidaan pystyttää niin sisälle kuin ulos.

Tutustumiskerran ohjelmaan kuuluu ekoaseammuntaa, lajitreenit sekä lyhyt tietoisku ampumahiihdosta ja lajin turvallisuusasioista. Yhden ryhmän n. 20-25 oppilasta vetämiseen voidaan käyttää sovelletusti 30-45min. Vetäjänä toimii Suomen Ampumahiihtoliiton edustaja ja mahdollisesti alueen ampumahiihtoharrastajia.

Toivomme, että voisimme tulla tuomaan oheista lajikokeilua teidän koulullenne. Esittely sopii kaikille oppilaille 3.-luokkalaisista alkaen. Esittely on maksuton.

Etsimme tällä hetkellä sopivia kouluja lajiesittelyjä varten. Ilmoittautua voi suoraan Ampumahiihtoliittoon, niin sovitaan sopiva ajankohta.

Lisätietoja Suomen Ampumahiihtoliitosta ja lajistamme löytyy kotisivuiltamme www.biathlon.fi

Ampumahiihtoterveisin

Lauri Elo

Kenttäpäällikkö
lauri.elo@biathlon.fi
p. 046 878 2204
www.biathlon.fi