Kaisa kolmanneksi Ruhpoldingin päätöskisassa

admin   MC tiedotteet

Kaisa Mäkäräinen starttasi Ruhpoldingin kisaviikonlopun päättäneeseen takaa-ajokilpailuun kahdeksantena. Eroa kärjessä lähteneeseen Tora Bergeriin oli 49 sekuntia. Hyvässä vireessä ladulla ollut Kaisa joutui tiukan paikan eteen ensimmäisellä ampumapaikalla, kun kaksi taulua jäi ylös. Sijoitus putosi 15:ksi, mutta Kaisa pystyi kokoamaan itsensä erinomaisesti muilla ampumapaikoilla. Alkukaudesta tuttu varmuus ja rauhallisuus olivat läsnä ja kolme viimeistä ampumapaikkaa sujuivat puhtaasti. Sijoitus nousi jokaisen ammunnan jälkeen tasaisesti ja viimeisen ammunnan jälkeen hän oli neljännellä sijalla. Viimeisellä lenkillä Kaisa ohitti ruotsalaisen Anna Carin Zidekin ja varmisti näin ollen seitsemännen palkintokorokepaikkansa kuluvan kauden aikana. Kaisan edelle kisassa sijoittuivat pikakilpailussakin kärkikaksikkona olleet Berger ja Andrea Henkel. Eroa kärkeen jäi 59,3 sekuntia. Samalla Kaisa kasvatti johtoaan maailmancupin kokonaistilanteessa.  Eroa toisena olevaan Helena Ekholmiin on 42 pistettä.

Miesten kilpailussa Jarkko Kauppinen oli 55. Hän joutui viidesti sakkokierrokselle. Kisan voitti ruotsalainen Björn Ferry.

Maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Anterselvassa.