Kaisa Mäkäräinen upeasti pronssille MM-yhteislähdössä

admin   MC tiedotteet

Kaisa Mäkäräinen taisteli upeasti pronssia Ruhpoldingin MM-kisat päättäneessä 12,5 kilometrin yhteislähdössä. Mäkäräinen ampui kilpailussa vain yhden ohilaukauksen viimeisessä pystyammunnassa ja taisteli aivan viimeiselle kilometrille asti voitostakin Norjan Tora Bergerin ja Ranskan Marie Laure Brunet’n kanssa.  Niin ikään yhden ohilaukauksen ampunut Berger iski kilometri ennen maalia, eikä Mäkäräinen pystynyt häntä enää haastamaan vaan norjalainen piti ykkösasemansa maaliin asti. Brunet puolestaan jätti Mäkäräisen loppukirissä 4,6 sekunnin erolla pronssille. Bergerille Mäkäräinen hävisi 12,7 sekuntia.

Mäkäräinen oli syystäkin onnellinen pronssistaan tiukan kisan jälkeen ja alavireisesti ennen sunnuntaita sujuneiden MM-kisojen päätökseksi.
”Olen todella onnellinen pronssista! Tuntuu, että voitin pronssin enkä hävinnyt voittoa ja kakkossijaa, vaikka johdinkin välillä viimeisellä kierroksella. Olin viimeisellä kierroksella väsynein mitä olen koskaan ollut. Nämä MM-kisat ovat tähän mennessä olleet minulle suuri pettymys. Kontiolahden jälkeen oli sairas viikon, joten ehkä valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen, mutta nyt olen todella onnellinen mitalista! Tänään baana oli kovempi kuin mitä se on ollut, ja hiihto tuntui melko hyvältä, mutta olin kyllä varmaankin käyttänyt kaikki energiani ennen viimeistä kierrosta”, Mäkäräinen sanoi iloisena kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Per-Ole Lindell oli luonnollisesti iloinen kisojen suomalaispäätöksestä ja Mäkäräisen pronssista
.”Hyvä kisa. Oli kova suoritus ladata itseluottamusta viimeiseen kisaan. Ehkä viesti antoi siihen itseluottamusta, se oli hyvä suoritus hänelle itselleen. Pronssi tuntuu kyllä voitolta, mitalit ovat näissä kisoissa tiukassa”, Lindell sanoi.

Mari Laukkanen ampui viisi ohilaukausta (2+1+0+2) ja sijoittui 27:nneksi. Laukkasen parhaaksi MM-kisasijoitukseksi jäi pikakisassa tullut hänelle erittäin hyvä 15.sija, muutenkin hän hiihti hyvät MM-kisat. Yhteislähdön sijoituskin on hyvä, sillä hän on vain kerran aikaisemmin päässyt mukaan maailmancupissa yhteislähtöön ja tuolloin hän oli 25:s (Oslossa helmikuussa).
”Tänään oli väsynyttä menoa. Olen ampunut makuulta hyvin, joten se oli tänään pettymys. Aikaisempi paras sijoitus MM-kisoista oli 29:s, ja näissä kisoissa pystyin kolme kertaa parempaan. 15:s, 25:s ja 27:s sija vaikuttavat ihan hyviltä, niistä saa hyvän mielen. Aikamoista heittelyä on ollut päivästä toiseen ja suoritusten taso vaihdellut”, Laukkanen tiivisti päätöspäivänsä ja koko MM-kisansa.

Maailmancupin päätöskilpailut käydään Venäjän Hanti-Mansijskissa 16.-18. maaliskuuta.

MM-kisojen kaikki raportit löydät täältä.