Mäkäräinen pikamatkan kuudes

admin   MC tiedotteet

Ampumahiihdon maailmancup jatkui tänään lumisateessa Itävallan Hochfilzenissä. Vuorossa oli miesten ja naisten pikamatkan kilpailut. Kaisa Mäkäräinen jatkoi varmentuneita otteitaan sijoittuen naisten 7,5 kilometrin kilpailussa kuudenneksi.

Miesten kilpailussa Paavo Puurunen otti suomalaismiesten kauden ensimmäiset mc-pisteet. Puurusen sijoitus oli 37. hieman vajaat kaksi minuuttia päivän voittaja Lars Bergeristä.

Miesten kilpailussa norjalaiset ottivat kaksoisvoiton. Ylivoimainen ykkönen nolla-ammunnalla oli Lars Berger. Toiseksi sijoittui Alexander Os pystypaikan yhdellä ohilaukauksella lähes 40 sekuntia voittajaa jäljessä. Kolmanneksi sijoittui venäläinen Dmitri Yaroshenko.

Paavo Puurusen 37. sija oli suomalaismiesten päivän parasta. Marko Mänttäri ampui jälleen hyvin, mutta nolla-ammunta ei riittänyt nostamaan miestä 66:tta sijaa ylemmäksi. Timo Antila ampui yhteensä kolme hutia sijoittuen sijalla 89. Nuori Ville Simola löytyy päivän tuloslistalta sijalta 97 yhdellä makuuammunnan sakolla.

Naisten kilpailussa venäläisten panos oli jälleen erittäin vahva. Viiden joukkoon mahtui kolme venäläisnaista. Voittaja tänään Svetlana Sleptsova, kakkonen Ekaterina Ioureva ja kisan viides Albina Akhatova. Ukrainan Vita Semerenko nousi urallaan ensimmäistä kertaa maailmancupin kärkikolmikkoon. Ruotsin Helena Jonsson oli kilpailun neljäs.

Kaisa Mäkäräisen vauhti hiihtäen oli tänään erinomaista. Myös ammunta oli varmaa. Makuupaikalta viimeinen laukaus livahti ohi. Pystyammunnassa osumat olivat erittäin hyviä.

–         Kaisan työskentely ampumapaikalla oli erinomaista. Pystystä neljä laukausta olisi kaatanut makuutaulutkin, totesi ampumavalmentaja Asko Nuutinen.

Kaisa Mäkäräinen oli tyytyväinen päivän kilpailuun.

–         Keli oli melkoinen lumipöpperö, mutta minä viihdyn kyllä tällaisessa kelissä. Alkukauden alisuoriutumiset selittyvät sillä että monissa pienissä asioissa on ollut hieman ongelmia. Nyt ne vaikeudet on voitettu ja olen voinut palata takaisin viime kauden tasolle. Tästä on hyvä pikku hiljaa siirtyä joulutauolle valmistautumaan tammikuussa jatkuvaan cup-kiertueeseen, totesi iloinen Kaisa Mäkäräinen.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen piti tärkeänä Mäkäräisen onnistumisia viimeisessä maailmancupissa ennen joulutaukoa.

–         Joulutauko on tärkeä harjoitusjakso ja tuolle jaksolle on nyt Kaisan hyvä lähteä kun vauhti on mitattu ja todettu sen riittävän, totesi Kähkönen.

–         Mielenkiintoista on, että naisten puolella nimet kärjessä vaihtuvat jatkuvasti. Kilpailu on erittäin tasaista. Tämän päivän molemmista kilpailuista on huomattava myös se että norjalaisten parhaat puuttuivat naisista kokonaan ja norjalaismiehistä pois oli myös heidän ykkösmiehistönsä, silti Norjan miehet ylsivät kaksoisvoittoon, analysoi Kähkönen päivän tuloksia.

–         Kaisan osalta on helppo havaita että torstain onnistuminen oli tärkeä. Meno tänään oli itsevarmaa ja hiihtäminen ahnasta alusta saakka, iloitsi päävalmentaja Kaisa Mäkäräisen päivän kuudennesta sijasta.