Neuner voittoon, Mäkäräinen yhdeksäs Koreassa

admin   MC tiedotteet

makarainen_28022008.jpg Saksan Magdalena Neuner saalisti kauden kolmannen MC-voittonsa. Mäkäräinen yhdellä sakolla yhdeksänneksi pikamatkalla. Ampumahiihdon maailmancupin Korean osakilpailussa kilpailtiin tänään naisten
pikakilpailu. Saksalainen Magdalena Neuner otti kilpailun voiton 14 sekunnin erolla
kilpailun kakkoseen Sandrine Baillyyn. Kolmanneksi nousi italialainen Michela Ponza.
Neuner kiersi pystypaikalta kaksi sakkokierrosta, mutta tutun kova hiihtovauhti
takasi Neunerille kauden kolmannen maailmancupin osakilpailuvoiton.

Kaisa Mäkäräinen ampui ensimmäisen makuupaikan puhtaasti. Toiselta pystypaikalta
Mäkäräinen ampui yhden laukauksen ohi. Viimeinen hiihtokierros nosti Mäkäräisen
lopputuloksissa yhdeksänneksi.
– Hiihto ei ollut vielä kummallista, pieni kisatauko näkyi otteissa, mutta siitähän
tuo varmasti paranee, kommentoi Mäkäräinen hiihtoaan.
– Pystyn yksi ohilaukaus tottakai harmittaa, mutta eihän tuo paha ollut, totesi
Kaisa Mäkäräinen ammunnastaan.
Päävalmentaja Jonne Kähkönen oli tyytyväinen Mäkäräisen päivän panokseen.
– Hiihto oli tutun terävää ja viimeisen kierroksen nousu oli näyttö onnistuneesta
vauhdinjaosta. 2,5 kilometrin kierroksen ensimmäinen nousu on nimittäin aika tiukka
ja maltti ensimmäisellä kierroksella siinä jätti Kaisallekin voimia kilpailun
loppuosan hyvän nousuun, totesi Kähkönen kilpailun taktiikasta.
– Harmillinen yhden sijan päässä olo kukituksesta , mutta kyllä tämä onnistumisen