Petri Nevalaisesta Suomen ensimmäinen Skikathlon mestari

admin   MC tiedotteet

Vuokatissa käynnistyi tänään Ampumahiihtokarnevaalit. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli Skikathlon kisat ja Lapua Junior Cupin ensimmäinen kesäosakilpailu. Loppuiltapäivä kului harjoittelun ja kisojen palkintojenjaon merkeissä.

Vuokatin ampumaradan maastossa viiletettiin lauantaina vaihteeksi Skikeillä, sillä ohjelmassa oli Suomen
 ensimmäiset Skikathlonin mestaruuskilpailut. Miesten sarjan voiton vei Petri Nevalainen.
 -Ihan mukava välipala tämä oli, mukava uusi laji. Ensimmäistä kertaa oli Skiket jalassa.
 Nämä eivät ole rullasukset, eivät rullaluistimet, vaan Skiket – tämä on ihan oma lajinsa.
 Varmasti kuntoilu- ja harrastelajina hyvä, kun näistä löytyy jarrutkin.
 Lisäksi muillakin kovapohjaisilla alustoilla pystyy menemään kuin asfaltilla,
 Nevalainen kehui ja aikoi osallistua Skike-kilpailuihin jatkossakin.

Nuorten miesten sarjan voiton vei Jori Rantahakala. Rantahakalan aika oli koko kilpailun nopein.
 19-vuotiaiden naisten voittaja Kirsi Pokelakin laittoi Skiket jalkaansa ensimmäistä kertaa.
 - Aika rankkaa oli! Skikeissä hyvää on, että nämä eivät mene niin lujaa, pysyy pystyssä,
 Pokela vertasi vauhdikkaampiin rullallisiin etenemisvälineisiin.

Päivän Skikathlon kilpailu käytiin kolmen kilometrin sprinttikilpailuna ja ammunnat olivat makuu- ja
 pystyammunta. Kilpailijat eivät kantaneet asetta kilpailussa.

Nuoret kilpailivat ensimmäistä kertaa kesällä Lapua Junior Cupissa

Jo perinteinen nuorten ampumahiihtäjien Lapua Junior Cup siirtyi tänä vuonna uuteen aikaan, kun
 osakilpailuja käydään jo kesällä. Kesä-cupin avauskilpailussa 13-19-vuotiaat ampuivat ensin kouluammunnan,
 jonka tulokset muutettiin aikaeroiksi takaa-ajona käytyyn ampumajuoksukilpailuun. Kilpailut keräsivät reilun
 seitsemänkymmentä osallistujaa.

19-vuotiaiden sarjassa voittoihin ylsivät Mikko Viitamäki ja Moona Kuukka. Kuusi sakkoa ampunut Viitamäki
 jätti Joonas Jenken kakkoseksi viiden sekunnin erolla. Kuukka sen sijaan selvisi kahdella sakolla ja voitti
 toiseksi tulleen Sallamari Paasosen reilulla viidellä minuutilla.

17-vuotiaissa Lapua Junior Cupin avausvoitot ottivat Jari Manninen ja Erika Pyssysalo.  Manninen oli
 kouluammunnan jälkeen neljäntenä, mutta vahva juoksuesitys riitti viidestä sakosta huolimatta voittoon
 44 sekunnin turvin ennen Andreas Seleniusta.

15-vuotiaissa pojissa Lassi Sermiö nousi kouluammunnan jälkeiseltä kolmannelta sijalta voittoon neljän
 sekunnin erolla Tatu Myllylään. Molemmat ampuivat neljä sakkoa. Saman ikäisissä tytöissä Auli Kiskola kiersi
 yhteensä seitsemän sakkokierrosta, mutta ehti silti maaliin 26 sekuntia ennen kolme sakkoa ampunutta ja
 kärjessä lähtenyttä Jenny Ingmania.

13-vuotiaiden sarjassa Iida Sirviö ampui puhtaasti ja juoksi voittoon puolentoista minuutin erolla Eveliina
 Viitalaan. Samanikäisissä pojissa Tero Seppälä vei ykköstilan niin ikään ilman sakkokierroksia ja puolen