Porela pikakilpailun kahdeksas

admin   MC tiedotteet

Susanna Porela sijoittui kahdeksanneksi Nuorten MM-kilpailujen pikamatkalla. Voittajaksi odotetusti Magdalena Neuner.

Ampumahiihdon nuorten MM-kilpailujen ensimmäinen kilpailupäivä jatkui iltapäivällä naisten alle 21- ja alle 19-vuotiaiden kilpailuilla. Alle 21-vuotiaiden kilpailun kaksoivoitto meni Saksaan. Superlahjakkuus, jo aikuisissakin maailmanmestaruuden voittanut Magdalena Neuner voitti kilpailun noin 40 sekunnin erolla kakkoseen Susann Königiin. Sijat kolmesta viiteen meni ranskalaisille.

Aikuisten MM-kilpailuihin eilen nimetty Susanna Porela oli tänään alle 21-vuotiaista suomalaisista paras sijoittuen kahdeksanneksi. Sijoitus on Porelan tähän mennessä paras Nuorten MM-kilpailusijoitus. Ero Neuneriin oli1:45 ja 38 sekuntia kolmanneksi sijoittuneeseen Ranskan Marine Dusseriin.  Porela suoriutui kisasta ilman sakkoja.

–         Aloitin reippaasti pienellä riskillä, joka kostautui sitten lopussa. Tämä oli ehdottomasti kauden paras startti ja urani ensimmäinen nolla-ammunta, iloitsi Susanna Porela.

–         Ennen starttia ajattelin, että jos kukitukseen pääsen niin hienoa ja nyt sinne sitten lähdetään, totesi kilpailunsa jälkeen kukitukseen kiirehtinyt Susanna Porela.

Mari Laukkanen sijoittui sijalle 12. 2:10 voittajasta jääden. Laukkaselle ensimmäinen makuu toi yhden sakkokierroksen. Pystyammunnan Laukkanen selvitti nollilla. Parhaimmillaan nuorten MM-kilpailuissa Laukkanen on sijoittunut neljänneksi kaksi vuotta sitten USA:ssa kilpaillussa alle 19-vuotiaiden takaa-ajokilpailussa.

–         Olen tyytyväinen ammuntaan. Omasta mielestäni hiihto oli myös tasapainoinen tähän tilanteeseen, kommentoi kilpailun 12. sijoittunut Laukkanen, viitaten hieman kangerrellen sujuneeseen alkukauteensa.

Urallaan toista kertaa nuorten MM-kilpailuissa olevan Sarianna Revon sijoitus päivän kilpailussa oli 36. Revon ero kärkeen oli tänään neljä minuuttia.

–         Lähdin ehkä turhan innokkaasti matkaan. Ensimmäinen makuuammunta meni kuitenkin varmasti nollille. Toinen kiekka hiihtoa olikin sitten raskaampaa ja toiselta paikalta viimeinen laukaus meni kyttäilyksi ja ohi sitten vielä lopulta, kertoi päivän kilpailustaan Sarianna Repo.

Porela ja Laukkanen hiihtivät keskenään lähes samaa vauhtia, reilut kaksi minuuttia Neuneria hitaammin.