Harrastaminen seurassa

Ampumahiihtoseurassa harrastaminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää hiihto ja ammunta jännittäväksi urheilulajiksi. Seurassa pääset harjoittelemaan säännöllisesti ohjatuissa harjoituksissa. Ammattitaitoiset valmentajat auttavat sinua kehittämään sekä hiihtotaitojasi että ampumatekniikkaasi. Seurassa harrastaminen ei ole pelkästään fyysistä harjoittelua, vaan se on myös yhteisöllisyyttä, oppimista ja itsensä kehittämistä. Sivun alhaalta löydät kartan, josta pääset näkemään sinua lähimmät ampumahiihtoseurat.

Ampumajuoksun makuuammunnat

Yhteisöllisyys ja tuki

Ampumahiihtoseuraan liittyminen avaa ovet tiiviiseen yhteisöön, jossa jaetaan samanlainen intohimo lajiin. Seuratoiminta tarjoaa tukea ja kannustusta, ja seuran jäsenet muodostavat yhdessä tiiviin verkoston, jossa autetaan toisiaan kehittymään. Tämä yhteisöllisyys luo turvallisen ja motivoivan ympäristön niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kilpailut ja leirit

Seuratoiminnan kautta voit myös osallistua kilpailuihin ja leireille. Kilpailut tarjoavat mahdollisuuden testata omia taitojaan ja kokea kilpailun jännitystä. Leirit puolestaan ovat intensiivisiä harjoitusjaksoja, joissa pääsee keskittymään lajiin syvemmin ja oppimaan uusia taitoja. Kilpailuissa ja leireillä syntyy myös uusia ystävyyssuhteita ja verkostoja.

Tapahtumat ja yhteisötoiminta

Seura järjestää myös erilaisia tapahtumia, kuten kauden avajaisia, pikkujouluja ja talkoita. Nämä tapahtumat luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja mahdollistavat yhdessäolon myös harjoitusten ulkopuolella. Tapahtumien kautta seuratoimintaan osallistuvat myös perheet ja muut läheiset, mikä tekee toiminnasta entistäkin rikkaampaa ja monipuolisempaa.

Seurayhteisön ryhmäkuva

Miksi aloittaa ampumahiihto?

 1. Monipuolinen laji: Ampumahiihto yhdistää kestävyysurheilun ja tarkkuuslajin, tarjoten haasteita
  ja kehitystä sekä keholle että mielelle.
 2. Yhteisöllisyys: Seuratoiminta tuo mukanaan uusia ystäviä ja tiiviin yhteisön tuen.
  Ampumahiihto on laji, jonka parissa solmit ystävyyssuhteita, jotka kestävät läpi elämän.
 3. Ammattitaitoinen valmennus: Saat mahdollisuuden harjoitella ja kehittyä valmentajien
  ohjauksessa.
 4. Kilpailut ja leirit: Voit osallistua jännittäviin kilpailuihin ja kehittäviin leireihin.
 5. Tapahtumat ja Yhteisöllisyys: Seura järjestää monia tapahtumia, jotka vahvistavat
  yhteenkuuluvuutta ja tuovat vaihtelua harjoitteluun.

Miten Mukaan?

Jos olet kiinnostunut ampumahiihdon aloittamisesta, ota yhteyttä paikalliseen ampumahiihtoseuraan. Suomessa on useita ampumahiihtoon soveltuvia ampumaratoja. Oheisesta listasta sekä kartasta löydät yli 60:n ampumahiihtoradan yhteystiedot. Alla olevasta kartasta näet ampumahiihtoseurojen sijainnit ja yhteystiedot helposti.