Harrastuksen aloittaminen

KIINNOSTAAKO AMPUMAHIIHTO HARRASTUKSENA?

Ampumahiihto on loistava harrastus lapsille ja nuorille. Lajissa pääsee kokemaan fyysisen rasituksen tuomaa mielihyvää ja ammunnan tuottamaa jännitystä ja onnistumisen iloa! Ampumahiihtoa pääsee kokeilemaan helposti olemalla yhteydessä lähimpään ampumahiihtoseuraasi tai ottamalla yhteyttä Suomen Ampumahiihtoliittoon, jossa teitä voidaan auttaa löytämään parhaiten sopiva kokeilumahdollisuus.

TÄSTÄ pääset tutustumaan ampumahiihdon lajiesittelyyn

Ampumahiihdon harrastaminen aloitetaan Napsu-ampumahiihtoleirillä. Osana Urlus nuorisoprojektia kehitetty leiri on tarkoitettu lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille, sekä heidän vanhemmilleen. Leirillä käydään läpi lajin turvallisuusasiat ja perustaidot, painottaen ammunnan perusteita. Päivän kestävä leiri huipentuu ammuntaan oikeilla ampumahiihtoaseilla. Leirin tarkoitus on tarjota helppo ja yksinkertainen tapa tutustuttaa perheitä lajin harrastamiseen ja antaa perustaitoja lajista. Leirin jatkona järjestetään ampparikoulu, jossa nuoret pystyvät perehtymään lajiin syvällisemmin.

Napsu-leirillä lapset ja nuoret saavat kokemuksia lajin perustaidoista, joita syvennetään ampparikoulussa. Ampparikoulussa panostetaan oikeaoppisiin suoritustapoihin ja tutustutaan enemmän rasituksenalaiseen ammuntaan. Ampparikoulussa opetellaan lajitaitoja varsin tiiviissä muodossa ja tavoitteena on, että Napsu-leirin ja ampparikoulun jälkeen uudella harrastajalla on riittävät taidot siirtyä mukaan seuran harjoituksiin.