Vastuullisuus

Suomen Ampumahiihtoliitto huomioi vastuullisuuden kaikissa toiminnoissaan. Vastuullisuuteen liittyvät toimet ovat Liiton strategian ytimessä.

Vastuullisuus Liiton toiminnoissa tarkoittaa ampumahiihdon olosuhteiden kehittämistä. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille lajista kiinnostuneille mahdollisuus harrastaa ja kokeilla ampumahiihtoa. Harrastamisen saavutettavuutta pyritään kehittämään lisäämällä yhteistyötä muiden lajien kanssa. Olosuhteiden kehittäminen tarkoittaa toimenpiteitä fyysisen ja sosiaalisen toimintaympäristön kehittämiseksi. Suomen Ampumahiihtoliiton keskeisenä tavoitteena on turvallinen toimintaympäristö. Toimenpiteillä pyritään rakentamaan urheiluympäristö, jossa sekä olosuhteet että toiminta ovat turvallisia. Tavoitteena on, että kaikki ovat lähtökohtaisesti tervetulleita mukaan toimintaan ja tasa-arvoisesti kohdeltuja.

Vastuullisuuden kärkihankkeena Suomen Ampumahiihtoliitto edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Muita vastuullisen toiminnan osa-alueita ovat häirinnän ja syrjinnän ennaltaehkäisy, uusi ympäristöohjelma, antidopingtoiminta sekä kilpailumanipulaation torjunta.