Arvotaulu hanke

Suomen Ampumahiihtoliitto on käynnistänyt Kansainvälisen Ampumahiihtoliito IBU:n tukeman hankkeen, jonka tavoitteena on tuoda suomalaisen ampumahiihdon yhteiset arvot ja vastuullisuuden pelisäännöt näkyviksi seuratoiminnassa ja harjoituspaikoilla. 

Hankkeen aikana on luotu kaksi ampumaradalle asennettavaa arvotaulua. 

Ensimmäisessä arvotaulussa tuodaan esiin suomalaisen ampumahiihdon arvot:

  • Onnistumme yhdessä
  • Haluamme ja osaamme uudistua
  • Toimimme vastuullisesti ja toisiamme kunnioittaen

Toisessa arvotaulussa tuodaan esiin vastuullisen seuratoiminnan periaatteet, joihin seurassa on sitouduttu. Molemmat arvotaulut ovat liitteenä. 

Arvotaulut on painettu sääoloja kestävälle laminoidulle alumiinikomposiittilevylle, joiden koko on 70x100cm. 

Kutsumme seuranne mukaan vastuullisten ampumahiihtoseurojen joukkoon, joiden vastuulliset toimintaperiaatteet ovat selkeästi näkyvillä kaikille lajin parissa toimiville, sekä lajista kiinnostuneille lapsille, nuorille ja aikuisille. 

Seuran johtokunnan tulee käsitellä kokouksessaan suomalaisen ampumahiihdon arvot, sekä vastuullisen seuratoiminnan periaatteet, sekä kirjallisesti sitoutua esitettyihin arvoihin ja toimintamalliin. 

Seuran tulee lähettää Suomen Ampumahiihtoliiton toimistolle pöytäkirjaote, mistä käy ilmi arvotaulujen käsittely ja sitoutuminen näihin arvoihin ja periaatteisiin. Seuratoiminnan periaatteiden arvotauluun painetaan joko seuran logo tai nimi. Logoa varten liittoon on toimitettava painokelpoinen logotiedosto.