Lisenssi

SAhL:n kansallisissa kilpailuissa, sekä kaikissa muissa ampumahiihdon, sekä sen kesälajien kilpailuissa on jokaisella kilpailuun osallistuvalla oltava voimassa oleva SAhL:n kilpailulupa.

Lisenssivalikoimaan on lisätty uusi harrastelisenssi, joka on tarkoitettu 15-vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Harrastelisenssi oikeuttaa kilpailemiseen kansallisten kilpailujen harrastesarjassa, sekä alue- ja seurakilpailuissa kaikissa kilpailusarjoissa. 

Lisenssien hinnat ovat kaudella 1.7.2024-30.6.2025 seuraavat:

SporttiturvallaIlman Sporttiturvaa
A-lisenssi120€56€
B-lisenssi60€39€
Ampparipassi20€
Harrastelisenssi49€10€
Kertalisenssi45€30€

A-lisenssi: 18-vuotiaat ja vanhemmat. Syntyneet 2007 tai aikaisemmin

B-lisenssi: 12-17-vuotiaat. Syntyneet vuosina 2008-2013 kilpailevat kilpailukaudella 2024-2025 ampumahiihdossa sarjoissa alle 13-v, alle 15-v ja alle 17-v.

Ampparipassi: 0-15-vuotiaat. Syntyneet 2010 tai myöhemmin

Harrastelisenssi 16-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Syntyneet 2009 tai aiemmin

Kaikkien ampumahiihdon seuratoiminnassa kilpailijoina mukana olevien, vaikka eivät kilpaile kansallisella tasoilla, tulee hankkia Ampparipassi.

  • Ampparipassilla saa oikeuden osallistua seuran harjoitustoimintaan ja seuran tai alueen järjestämiin kilpailuihin.
  • Ampparipassilla voi alle 15-vuotias osallistua yhden viikonlopun aikana kansalliseen ampumahiihtokilpailuun, SM-kilpailuun tai vastaaviin kesäkilpailuihin kilpailukauden aikana
  • Ampparipassilla voi alle 11-vuotiaden sarjassa kilpaileva osallistua kansalliseen kilpailutoimintaan oman ikäluokkansa sarjassa

Lisenssien lunastus on siirtynyt uuteen Suomisport-palveluun, www.suomisport.fi.
Siirry tästä lisenssinlunastukseen.

Jokaisen lisenssin hankkijan tulee aluksi rekisteröityä Suomisport-palveluun. Alaikäisen lapsen lisenssi hankitaan kuitenkin huoltajan profiilin kautta tai seurakäyttäjän toimesta nipussa (ohjeet seurakäyttäjille) .

kaikki lisenssin lunastaneet saavat Suomisport-profiiliinsa merkinnän lisenssin voimassaolosta. Tämä merkintä on samalla henkilön kuluvan kauden lisenssikortti. Lisenssimerkintä aktivoituu heti maksun jälkeen. Käytössä on myös mobiilisovellus, joka ladataan sovelluskaupoista. Mobiilisovellus on käytettävissä iOS- ja Android-alustoille.

Lunastaessaan lisenssin, liikkuja sitoutuu Suomen Ampumahiihtoliiton antidopingohjelmaan. Ohjelmaan pääset tutustumaan tästä: https://www.biathlon.fi/vastuullisuus/antidoping/.

Rekisteröityminen ja lisenssin osto

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen lisenssin ostoa)

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.

2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi.

3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.

4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietoasi.

5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi. Suomisport-profiilissasi näkyvä Sportti-id:si saattaa olla muu kuin entinen ID:si, joka päivittyy profiiliisi myöhemmin.

Lisenssin ostaminen (profiilin luomisen jälkeen)

6. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla ”Osta lisenssi”.

7. Valitse lajisi (ampumahiihto).

8. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot. Alaikäiselle lapselle profiilin rekisteröi lapsen vanhempi oman profiilinsa kautta (”lisää lapsi” -toiminnolla). Myös lapsen lisenssi lunastetaan aikuisen profiilin kautta.

9. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.

10. Valitse lisenssiseurasi. Edustusoikeutesi on sidottu valitsemaasi seuraan.

11. Valitsemasi lisenssi saattaa vaatia vakuutuksen. Jos näin on, valitse haluamasi vakuutus tai ilmoita että olet hankkinut vakuutuksen muualta.

12. Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.

13. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu: Maksun saajana lukee Maksuturva, joka toimii maksun välittäjänä. Maksun lisätiedoissa voi olla maininta myös Olympiakomiteasta, joka toimii järjestelmän ylläpitäjänä. Tämä on täysin ok.

Huom! Maksun välittäjänä toimii Maksuturva. Jos valitset laskuvaihtoehdon, maksuusi lisätään palvelussa näkyvä laskutuslisä. Valitessasi lasku- tai erämaksuvaihtoehdon teet laskutussopimuksen Lindorffin ja Maksuturvan kanssa, et Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa.

14. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.

Tässä kuvalliset ohjeet lisenssin lunastamiseen.

Suomen Ampumahiihtoliiton Suomisportin rekisteriseloste 

Lisätiedot lisenssiasioissa:
Tapio Pukki +358 46 878 2200 tai office@biathlon.fi