Fluorittomuusohjeistus kilpailijoille ja huoltajille

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU on sitoutunut fluorittomuuteen kaudelle 2023-2024. Suomen Ampumahiihtoliitto tulee kilpailemaan kansainvälisissä kilpailuissa noudattaen IBU:n sääntöjä.

Suomen Ampumahiihtoliitto poikkeaa kansallisissa kilpailusäännöissään IBU:n säännöstöstä siten, että kansallisissa kilpailuissa EU:n hyväksymien fluorituotteiden käyttö on edelleen sallittu.

Fluorittomuutta ja siten IBU:n säännöstöön siirtymistä edistetään ja testataan kauden 2023-2024 aikana. Kansallista sääntöä käsitellään kilpailukauden 2023-2024 kokemusten perusteella keväällä 2024.

Tälle sivustolle on kerätty data, joka on oleellista tietää liittyen urheilijoiden ja huoltajien ohjeistukseen fluorikieltoon liittyen.
Huom. tietoja päivitetään ja ne saattavat muuttua kauden aikana.

Fluorin puhdistusohje

Fluorin puhdistusohje FIN

Fluorin puhdistusohje IBU

Yhteisvoitelun toteutusohje (ENG) tulossa suomeksi/ kilpailuohjeissa aina viimeisin tieto!

Kohti fluorittomuutta-seminaari

SEMINAARITALLENNE , (Ampumahiihdon lajikohtaiset kohdat alkavat noin kohdissa 27.15 ja 45.50)

Esitys Kohti fluorittomuutta-seminaarissa 31.10.2023

Kansallinen kilpailusääntö

Kirjaus fluorikiellosta Kilpailusäännössä:

11.1.1

Ampumahiihdon kansallisissa kilpailuissa ei noudateta kaudella 2023-2024 IBU:n fluorittomuussääntöä, vaan kisoissa on sallittua käyttää EU-säännökset täyttäviä myynnissä olevia fluorituotteita.

Ampumahiihtoliiton valmennus- ja kilpailuvaliokunta voi kuitenkin määrätä erikseen kilpailut ja sarjat, joissa fluorikielto toteutetaan yhteisvoitelun avulla. Tarkempi ohjeistus tullaan kertomaan kilpailuohjeessa, jonka pohjana on IBU:n yhteisvoiteluprotokolla.
Muut säännöt ja määräykset löytyvät tässä tapauksessa IBU:n kilpailusäännöstä.

Kilpailunjärjestäjällä on oikeus periä ko. voitelusta kohtuullinen voitelumaksu kilpailumaksun yhteydessä.