Minkkinen nousi takaa-ajon 29:nneksi Annecyssä

Meri Maijala   MC tiedotteet

Suvi Minkkinen sijoittui parhaana suomalaisena 29:nneksi, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantaina Ranskan Annecyssä. Minkkinen teki kilpailussa hienon nousun, sillä hän starttasi naisten 10 kilometrin takaa-ajoon sijalta 42:s.

– On hyvä mieli, että pystyi tekemään hyvän nousun pisteille ja jaksoi vielä neljän kisaviikonlopun jälkeen pitää oman pään kasassa ja suoritustason korkealla.

Minkkinen ampui kilpailussa kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti, ainoa sakkokierros tuli viimeiseltä pystypaikalta.

– Ensimmäinen pysty tuntui siltä, että siitä olisi voinut sakko tullakin. Ei ollut mikään vakaan tuntuinen. Viimeisellä pystyllä keskimmäinen laukaus oli pieni virhe ja ohi. Ei sen kummempaa.

– Siitä olen kyllä iloinen, että olen nyt pystynyt kovalla tasolla ampumaan jo monta kisaa. Tavallaan alan nyt kisoissa lunastamaan sitä tasoa, mitä treenien perusteella voi odottaa, Minkkinen kommentoi.

Naisten takaa-ajon voiton vei Ruotsin Elvira Öberg, josta Minkkinen jäi kahden minuutin ja 22 sekunnin päähän.

– Toki harmittaa se, että loppukirissä menetin pari sijaa. Lähdin siirtymään viimeisen laskun jälkeen vasemmalle ja sieltä takaa joku kerkesi nopeammin siirtymään ja pussitti minut keskelle, ei oikein ollut mitään tehtävissä.

Minkkinen sijoittui takaa-ajossa viidennen kerran urallaan maailmancupissa 30 parhaan joukkoon.

– Kaiken kaikkiaan hyvä mieli tästä päivästä ja hyvillä mielin voi mennä joulutauolle.

Eder mukaan yhteislähtöön

Mari Eder sijoittui takaa-ajon 39:nneksi. Eder ampui kolmelta ensimmäiseltä paikalta jokaiselta yhden ohilaukauksen, viimeiseltä paikalta ohilaukauksia tuli kolme.

– Olen kyllä tosi pettynyt siihen, mitä tein tuolla penkalla tänään. Eikä minulla ole siihen mitään selitystä, minkä takia se tekeminen on niin vaikeaa. Olen koko ajan sanonut, että sillä sijoituksella ei ole mitään merkitystä suuntaan tai toiseen, vaan tärkeintä olisi tehdä sitä omaa juttua.

– Tänään en siihen pystynyt, joten totta kai olen pettynyt, Eder kommentoi.

Eder lunasti viikonlopun yhteistuloksellaan paikan sunnuntain yhteislähtöön.

– Viime kaudella ei ollut minulla yhtään massalähtöä, niin pitää olla tyytyväinen, että saa mahdollisuuden.

– Pakko on kyllä sanoa, että vielä ei pysty olemaan kauhean iloinen siitä. Vielä joutuu pureskelemaan tätä päivää, ennen kuin pystyy suuntaamaan katseet kohti huomista, Eder kommentoi.

Seppälällä epäonnea penkalla

Tero Seppälä sijoittui miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon 32:nneksi. Maailmancupin pisteille yltänyt Seppälä jäi kilpailun voittaneesta Ranskan Quentin Fillon Mailletista kolmen minuutin ja 22 sekunnin päähän.

– Kisa lähti huonosti käyntiin ja ensimmäisellä kierroksella olin aika kaukana hiihtovauhdillisesti. Vähän ehkä piristyin ladulla sen jälkeen, Seppälä kommentoi.

Ampumapenkalla Seppälä ampui jokaiselta paikalta yhden ohilaukauksen.

– Ykköset on vähän liikaa, ja ei se sija siitä sitten noussut. Viimeisellä paikalla oli vielä taulujen kanssa häikkää, ja siinä jouduin odottelemaan.

– Huomenna uudestaan, myös sunnuntain yhteislähdössä nähtävä Seppälä kommentoi.