Kolme suomalaismiestä pikakilpailusta mukaan takaa-ajoon

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Sveitsin Lenzerheidessa miesten pikakilpailulla. Kilpailun voitti puhtaasti ampunut Saksan Benedikt Doll. Yhden sakon ampunut Norjan Johannes Thignes Boe jäi toiseksi viiden sekunnin erolla voittajaan. Saksan Philipp Nawrath oli kolmas 37 sekuntia voittajasta jääneenä. Hänkin ampui kilpailussa yhden sakon. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 31:s.

Otto Invenius selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta ampui pystypaikalta kaksi ohilaukausta.– Kaikinpuolin positiivinen kilpailu. Paras sijoitus makuuammunan jälkeen, kun olin kuudentena kilpailussa. Pystyammunta vielä hieman takkuaa, mutta olen tyytyväinen, Invenius kommentoi pikakilpailun jälkeen. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 48 sekuntia voittajan perään.

Joni Mustonen saavutti uransa ensimmäisen maailmancupin pistesijoituksen sijoittuen miesten pikakilpailun 40:nneksi. Mustonen selvitti makuupaikan nollilla ja ampui pystypaikalla yhden ohilaukauksen. Maalissa eroa voittajaan oli kaksi minuuttia ja 6 sekuntia. – Se oli aika lähellä uran parasta kilpailua ainakin maailmancupin tasolla. Olen erittäin tyytyväinen, miten sain rakennettua kilpailun nousujohteisesti. Ammuin hyvin, ja pystyin viimeisellä hiihtokierroksella vielä kirimään pisteille. Ensimmäistä kertaa mukaan maailmancupin takaa-ajoon, mutta rennoin fiiliksin huomiseen kilpailuun, Mustonen kommentoi.

Jonni Mukkala oli pikakilpailun 56:s. Mukkala ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi ohilaukausta. – Ihan tyytyväinen olen tämän päivän kilpailuun, vaikka pystypaikan kaksi virhettä harmittaakin. Hiihto oli kuitenkin hyvä, ja viimeinen kierros tuli nousujohteisesti. Mukava päästä huomenna uran ensimmäiseen takaa-ajoon, Mukkala iloitsi. Hän starttaa takaa-ajoon kolmantena suomalaismiehenä kaksi minuuttia ja 40 sekuntia kärjen perään.

Jaakko Ranta oli pikakilpailun 69:s. Ranta ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen. Hän jäi voittajasta tasan kolme minuuttia. – Omalta osalta harmillinen lopetus tämän vuoden maailmancupin kilpailuihin. Tänään ei onnistunut muut osa-alueet kuin sukset, sillä huolto teki tosi hyvää työtä. Ammunassa kokeilimme uudenlaista kohdistustekniikkaa, muttei se toiminut omalla kohdalla, Ranta totesi pettyneenä.

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan huomenna lauantaina naisten ja miesten takaa-ajot.