Mäkäräinen 8, Antila 18: Oberhofin pikamatkalla

admin   MC tiedotteet

Ampumahiihdon maailmancupissa pikamatkojen päivä

Lauantaina 5.1.2008 kilpailtiin Saksan Oberhofissa ampumahiihdon maailmancupissa pikamatkojen kilpailut. Olosuhteet kilpailujen aikana olivat haasteelliset tuulisen sään ja stadionille miesten kilpailun aikana laskeutuneen sumun johdosta.
Naisten 7,5 kilometrin kilpailun voitti norjalainen Tora Berger. Osakilpailuvoitto oli Bergerin toinen tällä kaudelle. Ensimmäinen voitto tuli Kontiolahdelta takaa-ajokilpailusta. Suomalaisnaiset onnistuivat kohtuullisen mukavasti. Kaisa Mäkäräisen tavoite kilpailuun lähdettäessä oli sijoittuminen 15. joukkoon. Odotukset ylittyivät ja Mäkäräinen sijoittui tänään kahdeksanneksi. Makuuammunnasta Mäkäräinen selvisi nollilla, mutta pystyammunnassa sakkoja tuli kaksi. Päivän voittajalle Mäkäräinen hävisi 38 sekuntia ja oli koko kilpailun seitsemänneksi nopein hiihtäjä 51 sekuntia päivän kolmatta ja nopeinta hiihtäjää Saksan Magdalena Neuneria jäljessä. Kaisa Varis aloitti kilpailun ensimmäisellä ampumapaikalla hyvin ampuen vain yhden sakon. Pystyammunta oli vaikeissa oloissa tänään kuitenkin vaikea ja kaikki viisi taulua jäivät pystyyn. Hiihtovauhdissa Varis oli tänään päivän toiseksi nopein. Kilpailun voittajaan Variksella tuli eroa 2 minuuttia.

28. Kaisa Varis 15 +2:00.5

Miesten 10 kilometrin pikakilpailun voiton vei puhtaasti ampunut puolan Tomas Sikora. Sikora on viimeksi voittanut maailmancupin osakilpailun Kontiolahdella 2006. Vuoden 1995 Anterselvan MM-kilpailuissa Sikora voitti normaalimatkan maailmanmestaruuden ja Torinon Olympialaisissa puolalainen sijoittui toiseksi yhteislähtökilpailussa.

Hiihtäen kovinta vauhtia piti kilpailun kakkoseksi sijoittunut Norjan Ole Einar Björndalen joka ampui tänään yhteensä kolme sakkoa.

Suomalaisittain miesten kilpailussa ilahdutti Timo Antilan 18. sija. Antila suoriutui ammunnoista puhtaasti. Jarkko Kauppinen oli päivän kilpailussa 54 kolmella sakolla.Tapio Pukki sijoittui sijalle 88.

Päävalmentaja Kähkönen piti Timo Antilan suoritusta hyvänä. –On muistettava, että Timo on kilpaillut viime aikoina hyvin vähän, joulukuun cupit, jolloin piti kilpailemisen kautta hakea vauhtia menivät osin sairastellessa ja nyt viime viikot Timo on keskittynyt harjoitteluun. Todennäköisesti muutkin parantavat hiihtovauhtiaan MM-kilpailujen lähestyessä, mutta sen tiedän että erityisesti Timolla siihen on hyviäkin mahdollisuuksia. Timo pystyi tänään vaikeissa olosuhteissa ampumaan opitulla tavalla ja se on hyvä asia. Timon niin kuin muidenkin joukkueen jäsenten osalta tulevat kilpailut tekevät hyvää, totesi päävalmentaja Kähkönen.

Timo Antilalle 18 sija maailmancupin osakilpailussa on uran kolmanneksi paras. 2004 Antila on sijoittunut Ruhpoldingissa pikamatkalla sijalle 14 ja 2001 Pokljukassa normaalimatkalla sijalle 17.