Mäkäräinen nousi kolmanneksi takaa-ajossa

admin   MC tiedotteet

makarainen_oberhof2007_pieni.jpg Kaisa Mäkäräinen nousi takaa-ajokilpailussa kolmanneksi. 10 kilometrin takaa-ajokilpailun voitti norjalainen Solveig Rogstad.

Saksan Ruhpoldingissa kilpailtiin tänään ampumahiihdon maailmancupin naisten ja miesten takaa-ajokilpailut. Suomalaisittain naisten kilpailuun lähdettiin erinomaisista asetelmista.  Kaisa Mäkäräinen starttasi takaa-ajoon kymmenentenä 47.6 sekuntia voittajan jälkeen ja vain 13 sekuntia kilpailuun kolmantena lähteneestä Helena Jonssonista.

Naisten takaa-ajokilpailu oli luonteensa mukaisesti tänäänkin erittäin jännittävä ja vaiherikas. Kilpailua hallitsi toiselta makuuammuntapaikalta eteenpäin norjalainen Solveig Rogstad, joka nappasi näin uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Kati Wilhelm sijoittui kilpailun kakkoseksi ja Kaisa Mäkäräinen teki kilpailussa upea nousun ollen tänään kilpailun kolmas. Mäkäräiselle kolmas sija on hänen tähän astisen uransa toiseksi paras maailmancup-sijoitus. Joulukuussa Mäkäräinen sijoittui Slovenian Pokljukassa pikakilpailussa toiseksi.

Päävalmentaja Jonne Kähkösen kommentit

Päävalmentaja Jonne Kähkönen oli kahden Kaisan päivän kilpailuun erittäin tyytyväinen.

Mäkäräisen upeaa nousua päivän kilpailussa Jonne Kähkönen analysoi normaaliksi Mäkäräisen tekemiseksi.

– Alussa Kapalla oli sellaista pientä tärinää ja siitä johtui tuo ensimmäisen paikan ohilaukaus, sanoi Kähkönen. -Siitä kun Kaisa pääsi jatkamaan oli loppukilpailu normaalia Mäkäräistä ja tuloksena muiden paikkojen nolla-ammunnat ja nousu kilpailun kolmanneksi.

– Mäkäräinen on erinomainen ampumahiihtäjä. Hän on ammunnassa parhaimmillaan aivan huippu ja suksi kulkee hyvin. Kun menee nappiin niin Mäkäräisen edelle ei pääse enää juuri kukaan, hehkutti Kähkönen.

– Yhteenvetona voi sanoa, että Mäkäräinen on nousujohteisessa kunnossa. Mäkäräinen on ollut viimeiset viisi kisaa kymmenen joukossa. Totesi menestyksestä iloinen Jonne Kähkönen.

Miesten kilpailu ja tulokset

Miesten puolella sen sijaan ei ilon aiheita tänään löytynyt. Jarkko Kauppinen oli suomalaismiesten joukkueesta ainoa joka sai lähtöoikeuden päivän takaa-ajokilpailuun. Päivä ei kuitenkaan ollut Kauppisen ja hänen oli jääminen kilpailussa sijalle 55.

Miesten kilpailun kärkikolmikon päivän takaa-ajokilpailussa muodostivat saksalainen Michael Greis, venäläinen Maxim Tchoudov ja norjalainen Emil Hegle Svendsen.