Greis Antholzissa pikakilpailun voittoon, Kauppinen 21.

    admin   MC tiedotteet  

Saksalainen olympiavoittaja Michael Greis voitti tänään Italian Antholzissa käydyn maailmancupin miesten pikakilpailun. Jarkko Kauppinen oli 21. ja nappasi näin uransa ensimmäiset MC-pisteet. 

Tänään kilpailtiin Italian Antholzissa ampumahiihdon maailmancupissa miesten 10 kilometrin pikakilpailu. Kilpailun voittajaksi ampui ja hiihti saksalainen olympiavoittaja Michael Greis. Kilpailun kakkonen oli venäläinen Nikolay Kruglov ja kolmas Ole Einar Björndalen. Kärkikolmikko selviytyi päivän kilpailusta nolla-ammunnalla.

Jarkko Kauppinen on kauden aikana osoittanut selkeitä eteenpäinmenon merkkejä ja tänään vieremältä lähtöisin oleva Kauppinen hiihti ja ampui uransa tähän asti parhaimman maailmancup-saavutuksen. Nolla-ammunnat ja vertailun jo kohtuullisesti kestävä hiihtovauhti toivat Kauppiselle uran ensimmäiset MC-pisteet, Kauppisen sijoituttua päivän kilpailussa sijalle 21 1:08 kilpailun voittajasta jääneenä. Timo Antila sijoittui tänään sijalle 39. otettuaan puhtaan makuuammunnan jälkeen kaksi sakkoa pystypaikalta. Antilan ero kärkeen oli 1.56. Marko Mänttärille päivän kilpailu oli vaikea. Mänttäri ampui makuulta kaksi sakkoa ja pystystä yhden. Mänttärin lopullinen sijoitus oli 80. 3.11 kärjen jäljessä.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen löysi päivän kilpailusta eteenpäin menon merkkejä.

– Päivän kilpailuun voi olla monessa suhteessa tyytyväinen. Erityisesti iloitsen Jarkon suorituksesta. Tänään hänellä oli kaikki kolme osa-aluetta kohdallaan, analysoi Kähkönen.

– Olen tyytyväinen siihen että Jarkko malttoi ammunnassa toteuttaa ampumavalmentajan ohjeita ampuen huolellisesti jokaisen laukauksen, myös viimeisen. Hiihtovauhti oli parasta, mitä Jarkko on koskaan esittänyt ja myöskin suksivalinta osui kohdalleen, kertoi Jonne Kähkönen.

– Joulukuu oli miehille hankala sairastelujen vuoksi. Hyvä, että olemme malttaneet olla uskollisia omalle tekemiselle. Korkealla kilpailtaessa minuutti kärjestä on verrattuna viime vuoteen eteenpäin menon merkki, analysoi päävalmentaja Jonne Kähkönen Kauppisen ja myöskin Antilan suoritusta.

– Timon hiihtovauhti oli myös tänään ok. Kahdella sakolla 38. sija antaa ihan hyvät lähtökohdat huomiseen takaa-ajokilpailuun, totesi Jonne Kähkönen.

Huomenna Antholzissa kilpaillaan naisten ja miesten takaa-ajokilpailu. Miehistä lähtöviivalle pääsevät Jarkko Kauppinen ja Timo Antila. Naisista, eilen pikakilpailun käyneet Kaisa Mäkäräinen ja Kaisa Varis.

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan IBU:n sivuilta www.biathlonworld.com

Lisätiedot päävalmentaja Jonne Kähkönen 044 281 5544

Tiedote ja taustat Janne Hakala 044 281 5545