Kaisa Mäkäräiselle urheilija-apuraha

    admin   MC tiedotteet  

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt 79 urheilijalle yhteensä 942 000 euroa urheilija-apurahoina. Heistä 61 edustaa olympialajeja, neljä ei-olympialajeja ja 14 vammaisurheilua. Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sai apurahaa 15 000 euroa.

 

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt yhteensä 79 urheilijalle urheilija-apurahan. Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua tai valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on suuruudeltaan joko 15 000 tai 6 000 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittorahoista.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sai 15 000 euron suuruisen apurahan, joka on tarkoitettu kansainvälisellä huipulla oleville yksilöurheilijoille. Näiltä urheilijoilta odotetaan mitalisijaa tulevissa olympiakisoissa. Kaisa Mäkäräinen oli iloisesti yllättynyt kuullessaan, että kuului apurahan saajien joukkoon.. Hän myös koki, että tämä oli arvostuksen osoitus myös koko hienolle lajillemme.

– Urheilija on ”töissä” 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa, joten apuraha antaa hyvää perusturvaa toimeentulolle, Kaisa kommentoi. Apurahan saamisen kriteereinä ovat aiemmat näytöt arvokisoissa sekä menestymisarvio tulevissa kisoissa. Tämän lisäksi on painotettu urheilijan sitoutumista pitkäjänteiseen ja määrätietoiseen valmentautumiseen, lajin kansallista merkittävyyttä sekä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen huippu-urheilussa.

Lisätietoja urheilija-apurahasta:

www.minedu.fi

Ylitarkastaja Hannu Tolonen, opetusministeriö