Nuorten MM-kilpailut käyntiin

admin   MC tiedotteet

Nuorten MM-kilpailut käynnistyivät tänään Saksan Ruhpoldingissa. Miesten pikamatkojen paras suomalainen oli Sami Orpana, sijoittuen alle 19-vuotiaiden 7,5 kilometrin kilpailussa sijalle 12. Nuorten MM-kilpailut käyntiin Saksassa, Orpana 12.

Tänään käynnistyi Saksan Ruhpoldingissa ampumahiihdon Nuorten MM-kilpailut. Lauantain ohjelmassa on alle 19-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden naisten ja miesten pikakilpailut.

Aamupäivällä kilpailtiin miesten pikakilpailut.

Alle 19-vuotiaiden miesten 7,5 kilometrin kilpailun voittaja päivän kilpailussa oli valkovenäläinen Vladimir Alenishko. Seuraavat kaksi sijaa meni ranskalaisille.

Suomen nuorista miehistä paras oli tänään Sami Orpana. Orpana ampui ensimmäisen  makuun tyylikkään puhtaasti, eikä ammuntanopeudessakaan jäänyt kovin montaa sekuntia päivän nopeimmille ampujille. Pystypaikalta Orpanalle tuli yksi sakkokierros. Hiihtovauhdissa Orpana oli kilpailun 24. nopein.

–         Hyvä kisa sain kaiken irti. Kunto tuntuu olevan kohdallaan nyt talven pääkilpailussa, totesi lahtelainen Sami Orpana.

Suomalaista toiseksi paras oli 27. sijoittunut Jori Rantahakala. Rantahakala selviytyi makuupaikan sakoitta, mutta pystyammunnan jälkeen sakkokierros oli kierrettävä kahdesti. Toni Heikura oli kilpailussa 33. pystyammunnan kahdella sakolla ja Ahti Toivanen 50. kierrettyään molemmilta paikoilta kaksi sakkokierrosta.

Alle 21-vuotiaiden miesten voittaja oli venäläinen Anton Shipulin. Voittajan jälkeen muut mitalit menivät saksalaisille. Toinen 10 kilometrin pikakilpailussa oli Florian Graf ja kolmas Arnd Peiffer. Päivän voittajan lisäksi kolme muuta kilpailijaa selviytyi nolla-ammunnalla. Yksi nolla-ampujista oli Suomen joukkueen Tommi Kärmeniemi.

Suomalaisten alle 21-vuotiaiden miesten päivän pikakilpailu ei sujunut aivan odotetulla tavalla.

Marko Nieminen sijoittui kilpailussa sijalle 17. Makuulta Nieminen ampui yhden ohi ja pystypaikka menikin sitten puhtaasti. Eppu Väänänen oli 36. Tommi Kärmeniemi 49. ja Ville Simola 64.

Huomiseen takaa-ajokilpailuun pääsee mukaan 60. tämän päivän parasta.