Pinja Piira nuorten MM-nelonen

    admin   MC tiedotteet  

Pinja Piira nolla-ammunnalla ja hyvällä hiihdolla MM-nelonen Ruhpoldingissa.

Pinja Piira vastasi suomalaisittain päivän parhaasta sijoituksesta. Reilu viikko sitten 19-vuotta täyttänyt Piira ampui nopeasti ja varmasti nollat molemmilta ampumapaikoilta, kulki suksella lujaa ja nappasi kilpailussa neljännen sijan 36 sekuntia kilpailun voittaja Maren Hammerschmidtistä jääden.

 

Viime kaudella Italiassa jo MM-mitalin makuun päässyt Piira oli ennen viimeistä kahden kilometrin hiihtolenkkiä kolmantena vajaat kahdeksan sekuntia kilpailun voittaneesta Saksan Maren Hammerschmidtiä jäljessä.

 

Viimeinen hiihtokierros tiputti Piiran kärkikolmikosta neljänneksi.

 

–         Hiihto sujui neljään kilometriin asti loistavasti, mutta lopussa tuli kyllä seinä vastaan, kertoi suoritukseensa kokonaisuutena kuitenkin tyytyväinen ollut Piira.

–         Viimeisen laskun mutkassa kaaduin ja se nollasi vauhdin täysin, siihen kulunutta aikaa en yritä edes arvioida, totesi kilpailussa lähelle mitaliporukkaa tavoitellut Piira.

–         Tavoitteena oli päästä lähelle mitaliporukkaa ja se toteutui. Huomenna takaa-ajossa tämän päivän kaltainen ammunta ja rento hyvin kasassa pysyvä hiihto niin tuloskin on varmasti hyvä, totesi pirteästi esiintynyt ampumahiihtolupaus.

 

Naiset alle 19-vuotta 6 kilometriä

 

1. Maren Hammerschmidt    SAKSA         (0,0)              20:21.6

2. Elise Ringen                     NORJA         (1,1)              +2.2

3. Janien Hammerschmidt     SAKSA         (1,1)              +9.7

4. Pinja Piira                        SUOMI         (0,0)              +36.6

5. Sophie Boilley                  RANSKA      (0,0)              +37.1

 

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com