Tchoudov maailmanmestariksi

    admin   MC tiedotteet  

Maxim Tchoudov pikamatkalla ampumahiihdon maailmanmestariksi. Antila parhaana suomalaisena 31. Kuuntele suomalaisten kommentit. 

Venäläinen Maxim Tchoudov voitti ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailujen avauspäivän miesten pikakilpailun. Vuoden 2003 nuorten maailmanmestari voitti näin uransa ensimmäisen yleisen sarjan maailmanmestaruuden.

Uransa 15. kerran maailmanmestaruuskilpailuissa mukana ollut norjalainen Halvard Hanevold ampui tapansa mukaan varmasti ja nousi ehkä hieman yllättäen kilpailun kakkoseksi. Kilpailun ennakkosuosikki Ole Einar Björndalen ampui makuupaikan puhtaasti ja johti kilpailua, mutta pystyammunnan kaksi ohilaukausta tiputtivat norjalaisen hiihtoässän kolmanneksi.

Suomalaisittain etukäteen odotettiin erityisesti maailmancupissa pisteille päässeiltä Timo Antilalta ja Jarkko Kauppiselta kauden aikaisempien suoritusten ja tulosten parantamisia.

Antila taistelikin pystyammunnan viimeisen laukaukseen asti sijoittumisesta 20 joukkoon. Viimeinen laukaus livahti kuitenkin ohitse ja Antilan oli jääminen kolmenkymmenen parhaan ulkopuolelle sijalle 31.

– Sellainen tasainen suoritus tuo oma kisani tänään oli. Harmittavan lähelle jäin pisteistä, arvioi Timo Antila päivän kilpailustaan.

– Kovempaa olisi vain pitänyt ladulla liikkua, arvioi Antila omaa hiihtovauhtiaan tänään.

Jarkko Kauppinen lähti kilpailuun tavoitteenaan parantaa kauden parhaimpia maailmancupin sijoituksiaan. Makuupaikalta kaksi laukausta livahti kuitenkin ohi ja kun vielä pystypaikaltakin yksi laukaus jätti taulun kaatamatta oli Kauppisen kohtalona jäädä noin minuutin päähän huomisesta takaa-ajon lähtöpaikasta. Kauppinen löytyy lopputuloksista sijalta 81. noin kolme ja puoli minuuttia voittaja Tchoudovin jäljessä.

– Ei tuosta suorituksesta ole paljon kertomista. Liikaa sakkoja ja se ei oikein näissä karkeloissa riitä, totesi pettynyt Kauppinen.

– Vähimmäisvaatimuksena pikakilpailussa on, että yhdellä sakolla pitäisi selvitä, ruoti Kauppinen päivän heikosti sujunutta ammuntaansa.

– Hiihto tuntui sujuvan tänään kohtuullisesti, mutta olihan noilla makuun sakoilla oma vaikutuksensa hiihtoon siitä eteenpäin, tuumasi Jarkko Kauppinen päivän hiihdon sujumisesta.

Marko Mänttäri oli kohtuullisen tyytyväinen kilpailunsa alkuun ja makuuammuntaan.

– Siihen nähden miltä hiihto on tällä viikolla tuntunut meno oli aivan siedettävää, sanoi Mänttäri päivän tuntemuksistaan.

– Alkua pyrin vetämään rennon reippaasti. Hiihto tuntuikin selkeästi paremmalta kuin lähipäivinä. Ammuntaan olen pettynyt koska viimeisen pystypaikan sakko oli kyllä turha.

Mänttäri löytyy lopputuloksissa sijalta 64.

Tapio Pukille päivän startti oli uran ensimmäinen yleisen sarjan arvokilpailu.

– Kyllähän tämä erilainen kisa oli kuin ne kilpailut joissa olen aiemmin ollut, totesi Tapio Pukki arvokisojen ilmapiiristä.

– Tänään oli kyllä niin nopea reitti, että olisi pitänyt olla sellaista iskemistä mitä minulta ei löytynyt. Viimeinen ampumapaikka oli tänään parasta osaamistani, analysoi Tapio Pukki päivän kilpailuaan.

Pukin sijoitus päivän kilpailussa oli 87.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen ei ollut kovinkaan tyytyväinen MM-kilpailujen avauspäivään.

– Kyllähän tästä päivästä aika paljon jäi hampaankoloon. Naisissa jäi kysymysmerkiksi se, että oliko kalusto tänään sellainen mikä se tällaisissa kilpailuissa tulisi olla. Ja kyllä suorituksissa sellaista alkutahmeutta oli monessa suhteessa nähtävissä, totesi päävalmentaja Kähkönen päivän suomalaissuorituksista.

– Miesten osalta on todettava, että tänään ei ihan sillä tavalla oltu hereillä kuin pikakilpailussa pitäisi olla, pohti Jonne Kähkönen miesten kilpailun päätyttyä.

– Huominen päivä on haasteita täynnä. Timolla ja Marilla on lähtöpaikat aivan pistesijoitusten tuntumassa ja pisteille vähintään on mahdollisuuksia.

Huomenna kilpaillaan naisten ja miesten takaa-ajokilpailut. Tulokset Miehet 10 km

1. Maxim Tchoudov 00 22:25,4

2. Halvard Hanevold 00 +19,8

3. Ole Einar Bjöndalen 02 +30,0

4. Ivan Tcherezov 01 +35,8

5. Michael Roesch 01 +35,8

31. Timo Antila 01 +1:50,7

64. Marko Mänttäri 01 +2:38

81. Jarkko Kauppinen 21 +3:28,4

87. Tapio Pukki 10 +3:49,5

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

 

Kuuntele kommentit

Jonne Kähkönen, päävalmentaja

Asko Nuutinen, ampumavalmentaja

Timo Antila

Jarkko Kauppinen

Marko Mänttäri

Tapio Pukki