Björndalenille kymmenes MM-kulta, Antila 41.

admin   MC tiedotteet

Norjalainen Ole Einar Björndalen voitti uransa 10. MM-kullan tänään Östersundin MM-kilpailuissa. Timo Antila oli 41. Kuuntele kommentit

Norjalainen Ole Einar Björndalen oli tänään Östersundin MM-kilpailujen toisen kilpailupäivän miesten takaa-ajokilpailun kiistaton kuningas. Maailmanmestaruus oli Björndalenin uran kymmenes voitto MM-kilpailuissa. MM-mitalien lisäksi 34-vuotiaalla norjalaisella on palkintokaapissaan muun muassa viisi olympiakultaa. Björndalenin ura ampumahiihtäjänä on menestystarina, joka on ainutlaatuinen ampumahiihdossa.

Takaa-ajokilpailun kakkonen oli eilisen pikakilpailun voittaja venäläinen Maxim Tchoudov. Tchoudov piti tänään hiihtäen kilpailun kovinta vauhtia, mutta Tchoudovin kolmannen ampumapaikan kaksi sakkokierrosta ratkaisivat kilpailun Björndalenille. Viimeiseltä pystypaikalta Tchoudov ja Björndalen molemmat ampuivat puhtaasti.

Saksan Alexander Wolf oli tänään päivän nousija kirkastaen eilisen 19. sijansa MM-pronssimitaliksi. Kärkikaksikko oli tänään varsin ylivoimainen, sillä Wolf jäi voittaja Björndalenista 42 sekuntia ja hopeamitalistakin yli puoli minuuttia.

Suomalaisista Timo Antila oli ainoa kilpailuun mukaan päässyt urheilija. Antila lähti kilpailuun 31. sijalta. Maalissa Antila oli 41. kolme sakkokierrosta kierrettyään.

– Hyvät fiilikset jäi päivän kilpailusta. Keli oli parempi kuin eilen ja tuuli samanlainen, totesi Antila päivän kilpailustaan.

– Ammunnoissa tuli pikkuvirheitä, kertoi kolme sakkokierrosta kiertänyt Timo Antila päivän ammunnoista.

– Seuraavaksi on huilipäivä ja sitten on sekaviestin vuoro, johon lähdetään taistelemaan hyvistä sijoituksista, kertoi Timo Antila jatkosuunnitelmista MM-kilpailuissa.

– Sekaviesti on sen tyyppinen kilpailu, että meilläkin on siinä yllätysmahdollisuus, näki Antila joukkueen mahdollisuuksista tiistain sekaviestikilpailua ajatellen. Tulokset Miehet 12,5 km, takaa-ajokilpailu