Henkel jälleen maailmanmestariksi, Laukkanen Suomalaisten ilopilkku

    admin   MC tiedotteet  

Andrea Henkel jatkoi tänään naisten takaa-ajokilpailussa siitä mihin eilen jäi. Saksalainen on nyt viikonlopun tuplamaailmanmestari. Mari Laukkanen teki hyvän kilpailun ja nousi yhden sijan sijoittuen lopputuloksissa sijalle 33. Kuuntele kommentit

 

  laukkanen_mari10022008.jpg

Saksalainen Andrea Henkel on kehittänyt itselleen lyömättömän huippu-kunnon kauden pääkilpailuihin. Viimeisessä maailmancupin osakilpailussa Antholzissa Henkel voitti kaksi viimeistä kilpailua ja Östersundissa Henkel on jatkanut siitä, mihin hän ennen MM-kilpailuja jäi. Ampumapaikkojen virheetön työskentely ja kahdeksanneksi nopein vauhti hiihdossa takasivat jälleen tänään sen, että Henkel sai tuulettaa viikonlopun toista maailmanmestaruuttaan ylittäessään maaliviivan täyden katsomon silmien alla Östersundin ampumahiihtostadionilla. Eilen ehkä hieman yllättäen kakkoseksi pikakilpailussa noussut venälänen Albina Akhatova ampui kuten koko kärkikolmikko sakoitta ja sijoittui päivän kilpailussa kolmanneksi. Yhteen maailmancupin voittoon tällä kaudella pystynyt venäläinen Ekaterina Iourueva hiihti päivän kuudenneksi nopeinta vauhtia ja virheetön ammunta nosti hänet eiliseltä yhdeksänneltä sijalta MM-hopealle ohi Akhatovan.

Eilen hyvän kilpailun tehnyt Mari Laukkanen jatkoi tänään siitä mihin eilen jäi. Alkukaudesta hieman takerrelleeseen hiihtoon on tullut vauhtia lisää ja ampumapaikoilta Laukkanen suoriutui tänään hienosti. Ainoat sakkokierrokset tulivat toiselta makuupaikalta sekä toiselta pystypaikalta, yksi kummaltakin.

– Ammuntaan olen tosi tyytyväinen, 0101 on tosi hyvä suoritus tällaisessa painetilanteessa, iloitsi Laukkanen viitaten takaa-ajokilpailun haasteelliseen ammuntaan.

– Eilisessä hiihdossa oli hieman enemmän terävyyttä, tänään joutui käskyttämään lihaksistoa hieman toisella tavalla. Yksi sija kuitenkin ylöspäin, niin siihenhän voi kyllä olla tyytyväinen, sanoi hyväntuulinen Laukkanen.

– Minulle itselleni sopii nämä maastot hyvin, analysoi Laukkanen Östersundin rataprofiileja.

Susanna Porelalle päivän kilpailu oli epäonninen.

– Jotenkin vaikea analysoida päivän kisaa koska heitin voltit ulos ladulta jo ensimmäisellä kierroksella ja sieltä sitten kun könysin ylös, lähti hiihto aika hankalasti jatkumaan, kuvaili Porela reitiltä ulosajoaan.

– Kolmelta paikalta ykköset ehdin ampumaan, kun tuli lippumies joka ohjasi ulos ladulta, kärjen mennessä ohi. Totta kai on masentavaa kun ei maaliin asti pääse, totesi Porela epäonnisesta kilpailustaan

Tulokset Naiset 10 km, takaa-ajokilpailu

1. Andrea Henkel 0000 28:56.00

2. Ekaterina Iourieva 0000 +20,5

3. Albina Akhatova 0000 +38,5

4. Tora Berger 0010 +55,7

5. Sandrine Bailly 1100 +55,9

6. Magdalena Neuner 1102 +1:44,1

33. Mari Laukkanen 0101 +4:24,4

Susanna Porela liputettiin ulos kierroksella saavutettuna kolmen ammunnan jälkeen.

Kaisa Mäkäräinen ei startannut päivän kilpailuun.

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

Kuuntele kommentit

Mari Laukkanen

Susanna Porela