Norjan Svendsen normaalikilpailun voittoon, Kauppinen parhaana suomalaisena 40.

    admin   MC tiedotteet  

Norjalaisilla riittää hyviä ampumahiihtäjiä myös tulevaisuudessa, mistä tänään osoituksena oli vasta 22-vuotiaan Emil Svendsenin maailmanmestaruus ennen kuningas Ole Einar Björndalenia. Svendsen oli ladulla hieman Björndalenia hitaampi, mutta vain yksi sakkominuutti rasitteenaan hän voitti kilpailun yli puolen minuutin erolla. Kolmanneksi tullutta Venäjän Maxim Maximovia ei auttanut norjalaisia vastaan.täysin virheetön ammuntakaan. Täysin yllättäjä Svendsen ei ollut, koska hänellä on nuoresta iästään huolimatta jo useita sijoituksia maailmancupin palkintosijoille.

kauppinen_jarkko_14022008.jpg

 

 

Suomalaisittain kilpailu ei sujunut toivotulla tavalla. Parhaan suomalaissuorituksen teki Jarkko Kauppinen saavuttamalla 40. sijan. Kauppista rasitti kolme sakkominuuttia, joista kaksi tuli ensimmäiseltä ampumapaikalta.

-Ekalta ampumapaikalta saadut sakot olivat jo liikaa. Piti vain ajatella että kyllä sakkoja tulee muillekin, totesi Kauppinen.

Hiihtoonkaan Kauppinen ei ollut täysin tyytyväinen.

-Hiihto oli perushiihto, ei huono, mutta ei hyväkään. Ei riittävä tällaisiin karkeloihin ja tuollaisilla sakoilla voisi olla korkeammallakin jos hiihto menisi paremmin, arveli Kauppinen.

Timo Antila ei ollut tyytyväinen päivän suorituksiinsa. Erityisesti hiihto ei sujunut toivotulla tavalla.

-Raskasta oli tänään, tuntuu että alkukisoista ei ole palautunut ja tosi tyhjiltä tuntuvat lihakset. Hiihto oli tosi huonoa tänään, vähän kuin lehmän henkäys. Toisen ammunnan kaksi sakkoa olivat myös liikaa, kertoi Antila.

Marko Mänttäri oli myös pettynyt omaan suoritukseensa. Valmistautuminen kilpailuihin oli kokonaisuudessaan sujunut heikommin kuin hän oli toivonut ja se näkyi tänäänkin.

-Tosi pettynyt olen omaan suoritukseeni. Tänään ei toiminut hiihto eikä kyllä ammuntakaan. En vain ole nyt sellaisessa kunnossa kuin näissä kisoissa pitäisi olla, kertoi Mänttäri.

Jouni Kinnunen ei ole päässyt odottamaansa kuntoon koko talvena, mutta ammunta sujui tänään tyydyttävällä tavalla.

-Hiihto oli samanlaista hengetöntä kuin se on ollut koko talven. Ammunta oli sillä tutulla hyvällä tasolla, kertasi Kinnunen.

1. SVENDSEN Emil Hegle NOR 51:51.9 (1)

2. BJOERNDALEN Ole Einar NOR +31.4 (2)

3. MAKSIMOV Maxim RUS +34.8 (0)

40. KAUPPINEN Jarkko +5:47.1 (3)

48. ANTILA Timo +6:19.8 (4)

52. KINNUNEN Jouni +6:38.0 (2)

100. MÄNTTÄRI Marko +14:45.7 (5)

Täydelliset tulokset www.biathlonworld.com

Haastattelut:

Jarkko Kauppinen

Timo Antila

Marko Mänttäri

Jouni Kinnunen

Jonne Kahkonen