Venäjän Iourieva voittoon nolla-ammunnalla, Mäkäräinen 31.

    admin   MC tiedotteet  

Östersundin ampumahiihdon MM-kilpailuissa kilpailtiin naisten
normaalimatkalla. Keskiviikolta tuulen vuoksi siirretty kilpailu käytiin edelleen tuulisissa, mutta ei enää myrskyisissä olosuhteissa. Päivän menestyjiä siivittivät hyvät ammunnat, mutta kärjen järjestys ratkaistiin lopullisesti ladulla.

Kilpailun voitti Venäjän Ekaterina Iourieva nolla-ammunnalla. Toinen oli Saksan Martina Glagow ja kolmas Ukrainan Oksana Khvostenko, joka otti kisojen toisen pronssimitalinsa.

 

makarainen_kaisa_14022008.jpg

Suomalaisista paras oli Kaisa Mäkäräinen, joka tänään jäi niukasti maailmancupin pisteiltä sijalla 31. Mäkäräinen ampui kuusi sakkominuuttia, jotka olivat tänään liikaa huolimatta hyvästä hiihdosta. Kilpailu käynnistyi kohtuullisen hyvin ensimmäisen ampumapaikan tulos oli yksi sakko, mutta toinen ampumapaikka tuotti vaikeuksia, jossa hän otti pystyasennosta kolme sakkoa. Kolmannella ampumapaikalla Mäkäräinen ampui vielä kaksi sakkoa lisää.

-Päivän hiihtosuoritus oli tänään kiitettävä ihan reilusti, siihen olen tyytyväinen. Makuuammunta olisi tuossa tuulessa pitänyt kyetä
hallitsemaan, arvioi Kaisa.

-Eka pystyllä minulle sattui tosi kova tuuli ja pystynyt sitä
hallitsemaan. Toisella pystypaikalla sain sitten ampua tyyneen ja sain vain latoa taulut alas. Tämä on tällaista, eivät olosuhteet varmaan koskaan ole ihan tasaiset, Kaisa kertoi.

Mari Laukkaselle kilpailu oli raskas. Laukkanen lähti reippaasti matkaan, mutta pitkä kilpailurupeama painaa jo jaloissa ja ensimmäisen kierroksen jälkeen matka alkoi painamaan. Laukkasen ammunta oli tänään kohtuullisella tasolla ja kokonaissuoritus toi tänään 47. sijan.

-Päällimmäisna oli ajatus, että jaksetaanko tässä maaliin asti vai ei. Kilpailu oli kierros kerrallaan ja ampumapaikka kerrallaan selviytymistä. Tänään oli tosi huono päivä ja tästä ei tainnut jäädä paljon lapsille kertomista, Mari kertasi.

Teija Kuntola ja Susanna Porela ottivat kilpailussa peräkkäiset sijat ollessaan 67. ja 68.

Teijan tunnelmat olivat kilpailun jälkeen kaksijakoiset.

-Hiihto oli parempaa kuin pikakisassa, mutta ei vieläkään sellaista, mitä se tänä talvena on ollut. Puristusta ei löytynyt viimeisellekään ringille, Teija harmitteli.

Tuuli ei vaikuttanut Porelan ammuntoihin, mutta lihasvaivat aiheuttivat ylimääräistä vaivaa ensimmäisella pystypaikalla. Pitkään vaivanneet ongelmat pohkeissa estivät rennon ampuma-asennon löytymisen ja tuloksena oli kolme sakkoa.

-Polvista alaspäin alkoivat tänään suuret ongelmat. Pohkeet eivät oikein toimineet parhaalla mahdollisella tavalla pariin vuoteen ja tänään oli todella ongelmia niiden kanssa. Haluja olisi ollut kyllä hiihtää, Susanna harmitteli.

1. IOURIEVA Ekaterina RUS 44:23.8 (0)
2. GLAGOW Martina GER +1:13.3 (1)
3. KHVOSTENKO Oksana UKR +2:24.4 (1)

31. MÄKÄRÄINEN Kaisa +6:39.2 (6)
47. LAUKKANEN Mari +8:09.2 (4)
67. KUNTOLA Teija +10:23.5 (6)
68. PORELA Susanna +10:30.6 (4)

Täydelliset tulokset www.biathlonworld.com

Haastattelut:

Kaisa Mäkäräinen

Mari Laukkanen

Susanna Porela

Teija Kuntola