Neuner voittoon, Mäkäräinen sijalle 15.

admin   MC tiedotteet

Saksan nuori Magdalena Neuner voitti naisten yhteislähdön Östersundin maailmanmestaruuskilpailuissa. Neunerin voitto näytti selvältä suurimman osan kilpailua, mutta molemmilta pystypaikoilta tulleet neljä sakkoa antoivat Norjan Tora Bergerille mahdollisuuden voittoon. Viimeisellä kierroksella huiman kaksinkamppailun käyneet Neuner ja Berger olivat vuorotellen johtoasemassa, mutta stadionille laskettaessa Neuner oli pysynyt jättämään Bergerin riittävän kauan taakseen.

makarainen_kaisa_16022008.jpg – Tämä oli kovin viimeinen kierros koskaan, Tora teki mahtavan työn, totesi Neuner.

Ainut suomalaisedustaja kilpailussa oli Kaisa Mäkäräinen, jolta odotettiin sijoitusta kärkipäähän. Toisen ammunnan jälkeen hän oli jo sijalla 6, mutta pystypaikoilta tulleet sakot vaikeuttivat menoa jatkossa. Kokonaisuutena Mäkäräinen oli kuitenkin kohtalaisen tyytyväinen ammuntaansa, joka tuotti tänään yhteensä kolme sakkoa.

– Viimeisen paikan ohilaukaus lähti kuin vahingossa, en ehtinyt kunnolla edes tähtäämään, kertasi Mäkäräinen.

Mäkäräisen hiihtovauhti oli tänään miltei koko ajan tutuksi tulleella hyvällä tasolla. Keskimääräistä hieman hitaamman ammunnan korvasi osaksi hiihtovauhti, jossa Mäkäräinen oli päivän 12. paras. Vaikeuksia tänään hieman yllättävältä taholta kun yleisön sytyttämät nuotiot tuottivat savua reitin pisimmässä nousussa, mikä vaikeutti hengitystä.

– En viimeisellä kierroksella juurikaan pystynyt hiihtämään pystyssä, koska keuhkoihin koski niin paljon, kertoi Mäkäräinen.

Päävälmentaja Kähkönen oli kohtuullisen tyytyväinen Mäkäräisen suoritukseen.

– Kilpailu on taas sitä tuttua Mäkäräistä, ollaan palattu hyvälle tasolle. Hieman enemmän odotettiin, mutta yhteislähtökilpailun luonteeseen kuuluu, että siinä on kaikki tarjolla, mutta kaikki voidaan ottaa nopeasti poiskin, totesi Kähkönen.

1. NEUNER Magdalena GER  39:36.5 (4)