Venäjä miesten viestin voittoon, Suomi sijalle 14.

    admin   MC tiedotteet  

 

Venäjä vei vakuuttavalla suorituksella ampumahiihdon maailmanmestaruuden miesten viestissä. Joukkue Ivan Tcherezov, Nikolai Kruglov, Dmitri Yaroshenko ja Maxim Tchoudov johti kilpailua alusta loppuun ja jätti toiseksi tuleen Norjan miltei minuutin päähän. Kolmanneksi tuli Saksa, jonka kohtaloksi koitui pystypaikoilla ammutut sakot sekä varapatruunoiden käyttöön kulunut aika.

Suomi oli ennakkoarvioiden mukaisesti 15 parhaan joukossa sijoituksen ollessa 14. Joukkueen aloittaja Jarkko Kauppinen toi viestin vaihtoon sijalla 13. Kauppinen ei ollut suoritukseensa tyytyväinen huolimatta puhtaasta, ilman varapatruunoita suoritetusta ammunnasta.

kinnunen_jouni_16022008.jpg

 

-Paljon parempaa tänään tarjottiin, mutta miehestä ei ollut tänään sen ottajaksi. Olen pettynyt, totesi Kauppinen.

Toisella osuudella Timo Antila nosti Suomen taistelemaan sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Antila joutui käyttämään ampumapaikalla vain yhden varapatruunan ja kun hiihto sujui hyvin, niin vaihdossa Suomi oli 8. Antila teki henkilökohtaisesti osuuden kuudenneksi parhaan ajan.

Jouni Kinnunen oli saanut normaalikilpailun jälkeen hiihdon kulkemaan, mutta ampumapaikalla käytetyt neljä varapatruunaa harmittivat Kinnusta. Kinnunen joutui taipumaan yhden sijan verran ja vaihtoon hän toi joukkueen yhdeksäntenä.

-Kyllä tämä plus-merkkiseksi jää. Pitkästä aikaa penkalla oli vilinää ja en ihan omaa suoritusta pystynyt tekemään. Hiihdossa pystyin tänään taistelemaan ja antamaan rahoille vastinetta, Kinnunen kertoi.

Ankkuriosuudella nuori Tapio Pukki teki hyvän ampumasuorituksen, mutta joutui päästämään vahvempia hiihtäjiä ohitseen.

-Päivä oli ihan kohtalainen. Lopussa tiesin että Latvian kaveri tulee takaa kovaa ja yritin sinnitellä edellä menevien tuntumassa. Viimeisessä mäessä jouduin niin koville hapoille, että oli vaikeuksia tulla maaliin ja viimeisen kurvin tiukka kamppailu kääntyi Latvian kaverin voitoksi, Pukki kertasi.

1. Venäjä 1:21:00.70 TCHEREZOV Ivan, KRUGLOV Nikolay, YAROSHENKO Dmitri, TCHOUDOV Maxim

2. Norja+49.2 SVENDSEN Emil Hegle, BRATSVEEN Rune, HANEVOLD Halvard, BJOERNDALEN Ole Einar.

3. Saksa +1:42.5 ROESCH Michael, WOLF Alexander, BIRNBACHER Andreas, GREIS Michael.

 

14. Suomi +5:34.9 KAUPPINEN Jarkko, ANTILA Timo, KINNUNEN Jouni, PUKKI Tapio

Täydelliset tulokset www.biathlonworld.com

Jami Aho SAhL