Björndalen ja Neuner ykkösiä Venäjällä

    admin   MC tiedotteet  

Kilpailukauden 2007-2008 toiseksi viimeinen maailmancup-viikko käynnistyi tänään Khanty-Mansiyskissa. Ohjelmassa oli miesten ja naisten pikakilpailut.

Miesten kilpailussa ykkösenä oli tuttu mies. Norjan Ole Einar Björndalen otti tämän kauden seitsemännen maailmancupin osakilpailuvoittonsa. Tämän päivän voiton jälkeen norjalaisella ihmemiehellä on yhteensä 78 ampumahiihdon maailmancupin osakilpailuvoittoa.

 

Kakkoseksi sijoittui Östersundin MM-kilpailujen kaksinkertainen maailmanmestari Norjan Emil Hegle Svendsen. Timo Antila jatkoi tasaisi esityksiään päivän kilpailussa sijoittuen yhdellä makuuammunnan sakolla sijalle 26.

–         Timon suoritukseen ei voi olla pettynyt, koska mies kiilasi jälleen itsensä pisteille. Lähtöpaikka on hyvä lauantaista takaa-ajoa ajatellen, koska esimerkiksi kymmenenteen sijaan on matkaa alle puoli minuuttia, analysoi päävalmentaja Jonne Kähkönen.

–         Se, mitä Timolta nyt vielä tällä kaudella odotan on venyminen nappisuoritukseen. On selvästi todistettu, että esimerkiksi viime kaudella kateissa ollut suoritusrutiini on nyt huomattavasti paremmalla tasolla. Varsinainen nappisuoritus kuitenkin odottaa edelleen itseään, totesi Kähkönen Antilan menosta.

 

Naisten kilpailun voittoon kiisi saksalainen Magdalena Neuner. Yhden sakkokierroksen pystypaikalta kiertänyt saksatar voitti maailmancupia nyt johtavaa ja tänään toiseksi sijoittunutta ranskalaista Sandrine Baillya kymmenen sekuntia. Kaisa Mäkäräinen pummasi kertaalleen molemmilla ampumapaikoilla ja sijoittui lopputuloksissa sijalle 24. Mäkäräinen jatkoi edelleen hyviä esityksiään hiihtoladulla ollen tänään kilpailun yhdenneksitoista nopein hiihtäjä.

–         Olemme saavuttaneet kuudessa viimeisessä startissa jokaisessa maailmancupin pisteitä. Ei siihen voi olla pettynyt, totesi Kähkönen pienen, mutta iskukykyisen Suomen joukkueen viime aikojen edesottamuksista.

–         Kaisalla ero kärkeen on 1:42, mutta esimerkiksi kymmenenteen sijaan ei matkaa ole kuin hieman reipas puoli minuuttia. Takaa-ajokilpailussa on neljä ammuntaa ja tämänkin kauden takaa-ajokilpailut ovat osoittaneet, että reilutkin nousut ovat mahdollisia, arvioi päävalmentaja Kähkönen Mäkäräisen mahdollisuuksia lauantain takaa-ajokilpailussa.

 

Tulokset

Naiset pikakilpailu 7,5 km

               

1. Magdalena Neuner                           SAKSA         01                  21:46,5         

2. Sandrine Bailly                                 RANSKA      00                  +10.1

3. Albina Akhatova                              VENÄJÄ       00                  +16,0

24. Kaisa Mäkäräinen                          SUOMI         11                  +1:42,2

 

Naisten maailmancupin kokonaiskilpailua johtaa Sandrine Bailly. Kaisa Mäkäräinen on 12.

 

Miehet pikakilpailu 10 km

 

1. Ole Einar Björndalen  NORJA         00                  25:24,9         

2. Emil Hegle Svendsen  NORJA         00                  +10,0

3. Andrei Makoveev                            VENÄJÄ       01                  +32,5

26. Timo Antila                                    SUOMI         10                  +1:45,9

 

Miesten maailmancupin kokonaiskilpailua johtaa Ole Einar Björndalen. Timo Antila on 58.          

  

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com

 

Khanty Mansiyskin maailmancup jatkuu lauantaina takaa-ajokilpailuilla.