Maailmancup päätökseen

    admin   MC tiedotteet  

Maailmancup-kausi 2007-2008 päätettiin viikonloppuna Holmenkollenilla.

Naisten maailmancupin kokonaisvoiton vei Saksan 21-vuotias Magdalena Neuner. Neuner keräsi 818 pistettä voittaen näin kolmellatoista pisteellä kokonaiscupin kakkosen Ranskan Sandrine Baillyn. Kolmas oli saksalainen viime kauden cupin kokonaisvoittaja saksalainen Andrea Henkel. Kaisa Mäkäräinen sijoittui sijalle 13. saalistaen yhteensä 388 pistettä. Viime kaudella Mäkäräinen oli maailmancupin kokonaiskilpailussa 27. Kaisa Variksen tulokset ennen dopigtapausta pitivät hänet sijalla 47. Mari Laukkanen avasi Holmenkollenin pikamatkalla pistesaldonsa ja Laukkasen sijoitus kokonaiscupissa on 73.

Miesten maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Norjan 34-vuotias Ole Einar Björndalen. Kokonaispistemäärä norjalaisella on 869. Björndalenille kokonaisvoitto oli uran neljäs. Toiseksi sijoittui venäläinen Dmitri Yaroshenko 696 pisteellä ja kolmas on Norjan Emil Hegle Svendsen. Timo Antila oli kokonaiskilpailussa 59. ja Jarkko Kauppinen 73.

Viime kaudella suomalaisista maailmancupin kokonaispisteille pääsivät Kaisa Mäkäräinen ja Timo Antila.

Maapisteissä Suomen naiset olivat sijalla 14. Ja miehet sijalla 17. Viime kaudella molempien kokonaissijoitus oli 21. Naisten maapisteiden ykkönen on Saksa ja miesten Norja.

Holmenkollenilla kilpailtiin päätöspäivänä yhteislähtökilpailut. Miesten voittaja oli Michal Slesinger ja naisten voittaja oli Kati Wilhelm. Kaisa Mäkäräinen oli 22.

Tulokset kokonaisuudessaan www.biathlonworld.com