MM-kilpailuiden haku Suomeen käynnistyy

    admin   MC tiedotteet  

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on maanantaina 17.3.2008 vahvistanut päätöksensä hakea lajin MM-kilpailuja vuosille 2012 ja 2013.

Suomen Ampumahiihtoliitto on tänään toimittanut Kansainväliselle Ampumahiihtoliitolle tiedon, että vuoden 2012 MM-ehdokkaana on Lahti ja vuoden 2013 MM-ehdokkaana on Kontiolahti. Suomen Ampumahiihtoliiton hallituksen päätöksen perusteluna on, että MM-kilpailuiden haku tukee suomalaisen ampumahiihdon kokonaisvaltaista kehittymistä. Hakeminen vahvistaa lajin menestymismahdollisuuksia lähitulevaisuudessa ja olosuhdetekijöiden kehittämistä tärkeillä ampumahiihtopaikkakunnilla.

Päätökset kilpailujen myöntämisestä tehdään ensi syyskuussa Prahassa IBU-kongressissa.

Ampumahiihtoliitto hakee MM-kilpailuja luottavaisin mielin. Suomessa on kaksi todella hyvää, kansainväliset vaatimukset täyttävää kilpailupaikkaa. Kummallakin niistä on omat vahvuutensa ja SAhL on vakuuttunut siitä, että Suomessa voidaan järjestää erinomaiset MM-kilpailut joko vuonna 2012 Lahdessa tai 2013 Kontiolahdella. Ampumahiihtoliitto haluaa myös kahdella kandidaatilla viestiä IBU:lle, että meillä molemmat paikkakunnat ovat tulevaisuudessakin aktiivisesti mukana kansainvälisten suurkilpailujen hakuehdokkaina.

Kansallisen hakuprosessin valmistelussa Kontiolahden Urheilijat ja Lahden Hiihtoseura sekä seurojen kotipaikkakunnat sidosryhmineen ovat osoittaneet laajan sitoutumisen ampumahiihdon kilpailuolosuhteiden ja lajin laajempien toimintaedellytysten kehittämiseen sekä tason nostamiseen.

Suomen Ampumahiihtoliiton tavoitteena on saada järjestettäväksi toinen nyt haettavana olevista MM-kilpailuista. Syyskuuhun mennessä tulevat haettavaksi myös ampumahiihdon maailmancupit kausille 2010/2011-2013/2014. Ampumahiihtoliitto ja ampumahiihdon kilpailujärjestämisen A-lisenssin haltijat Kontiolahden Urheilijat ja Lahden Hiihtoseura tulevat laajassa yhteistyössä tavoittelemaan myös vuosittaisia maailmancup-tapahtumia seuraavalle hakuajanjaksolle. Lisäksi molemmat seurat tulevat olemaan aktiivisia hakijoita muille avoinna oleville ampumahiihdon arvokilpailuille.

Viimeksi Suomi on järjestänyt MM-kilpailut Kontiolahdella 1999. Lahti on viimeksi isännöinyt MM-kilpailuja 1991. Päättymässä olevan kilpailukauden maailmancup aloitus oli Kontiolahdella. Lahdessa järjestettiin maailmancupin osakilpailu talvella 2007. Seuraava jo myönnetty ampumahiihdon maailmancup on Kontiolahdella joulukuussa 2009.

Suomen Ampumahiihtoliitto ry

Janne Hakala

Toiminnanjohtaja

Lisätiedot toiminnanjohtaja Janne Hakala 046 878 2200 tai puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki 0500 363 126