Osallistu kevätseminaariin virtuaalisesti

    admin   Uutiset  

Kevätseminaari lähetetään netissä suorana lähetyksenä. Osallistujilla on mahdollisuus seurata ja osallistua seminaariin webkameran ja chatin välityksellä. Kyseessä on kokeilu, jonka avulla pyritään antamaan usealle henkilölle osallistumismahdollisuus.

Kokeilu toteutetaan Camfrog videochat -ohjelmalla, joka tulee asentaa omalle koneelle. Ohjelma on ilmainen ja sen voi ladata osoitteesta http://download.camfrog.com/

Asennus suoritetaan asennusohjelman ohjeiden mukaisesti. (Huom. asennus ehdottaa asennettavaksi Yahoo-toolbaria ja Weather Channelia, mutta niitä ei tarvitse eikä kannata asentaa).

Asennuksen yhteydessä tulee rekisteröityä ja luoda käytettävä nimimerkki. Rekisteröinnissä ei tarvitse eikä kannata käyttää oikeita henkilötietoja.

Asennuksen jälkeen mukaan liitytään ottamalla yhteys ampumahiihtoliiton chat-palvelimeen (chat -huoneeseen). Kohdasta Actions valitse Connect to video chat room, avautuvaan ikkunaan kirjoita huoneen nimi: "ampumahiihtoliitto" ja paina ok. Hetken kuluttua sinun pitäisi olla liittynyt huoneeseen, jossa voit vasemmasta laidasta valita käyttäjän "lavakamera", joka kuvaa esiintyjää. Oletusarvoisesti lavakameran mikrofoni on päällä ja jos nettiosallistuja haluaa esittää kysymyksen puhumalla, hänen on ensin chatissä pyydettävä puheenvuoroa, minkä jälkeen käyttäjän tulee ohjelmassaan painaa "Talk"-painiketta yhteyden avaamiseksi. Osallistujalla tulee olla käytössään mikrofoni, jos hän haluaa puhua. Kamera ei ole pakollinen.

Ennen seminaaria pyritään laittamaan puhujien mahdollisia powerpoint -esityksiä ladattavaksi liiton nettisivuille.

Käyttäjille muistutukseksi, että kyseessä on siis kokeilu myös teknisessä mielessä ja ethän pahoita mieltäsi jos sampopankki-ilmiö iskee juuri väärällä hetkellä ja homma ei toimikaan. Mahdollisista ongelmista tiedotetaan liiton nettisivulla myös seminaarin aikana.

Ampumahiihtoliiton palvelin on päällä satunnaisesti jo ennen seminaaria, joten voit testata ohjelmaa jo etukäteenkin. Voit testata ohjelmaa myös yleisissä chat huoneissa, mutta ne ovat yleensä englanninkielisiä ja rajoitettuja, joten niistä ei saa hyvää kuvaa ohjelman toiminnoista.

Jami Aho