Eko Biathlon Road Show kiertue käynnistyi

    admin   Uutiset  

jonna_ja_iloiset_oppilaat_ylistaro_6_5_08.jpg Vuoden 2008 Eko Biathlon Road Show kiertue käynnistyi tänään Ylistarosta. Ylistaron koulujen luokkien 1-6 oppilaita oli kokoontunut noin 200-päinen joukko kamppailemaan kunnan koulujen mestaruudesta maastojuoksussa. Samassa yhteydessä oppilailla ja opettajilla oli mahdollisuus tutustua ekoammuntaan pistoolilla 10-paikkaisella Suomen Biathlon Oy:n ekoammuntaradalla.

Tutustu: http://areena.yle.fi/toista?id=1242775

Maastojuoksujen ja ammuntaan tutustumisen jälkeen järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäiset Ylistaron koulujen mestaruuskilpailut ekoammuntajuoksussa. Hauskat kisailut pidettiin sarjoissa 1-2-, 3-4- ja 5-6-luokkalaiset tytöt ja pojat. Kaikissa sarjoissa oli kaksi ammuntaa. Juoksumatka ennen ja jälkeen ammuntojen oli noin 100 metriä. Sakkokierros oli pituudeltaan noin 20 metriä. Osanottajia ekoampumajuoksumestaruuskilpailuissa oli kaikkiaan noin 150. Seuraavassa poiminnat sarjojen nopeimmista ja tarkimmista.

Tytöt 1-2-luokat

 1. Pauliina Kinnari
 2. Milla Tammela
 3. Milla Ahokas

Pojat 1-2-luokat

 1. Teemu Kaksonen
 2. Aatu Väkeväinen
 3. Lasse Tammela

Tytöt 3-4-luokat

 1. Anniina Perkiö
 2. Jenna Kiikeri
 3. Maiju Nummela

Pojat 3-4-luokat

 1. Aleksi Valkiala
 2. Iikka Keltto
 3. Teemu Sippola

Tytöt 5-6-luokat

 1. Maiju Isosaari
 2. Linnea Marttala
 3. Enni Ritari

Pojat 5-6-luokat

 1. Karri Hakala
 2. Tero Saari
 3. Lasse Vanninen

Palaute päivästä oli kiittävä. Kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan helppoa ja turvallista ekoammuntaa pistoolilla. Jokainen sai onnistumisen kokemuksia taulujen muututtua vihreäksi tarkan osuman jälkeen. Nousipa vielä kovin moni käsi senkin jälkeen kun puheeksi tuli osallistuminen 12.5. alkavaan Ylistaron Kilpa-Veljien ampparikouluun jossa oppia ampumisesta ja liikkumisen perustaidoista on tarjolla sitten lisää.

Paikalla vieraili myös paikallislehti Pohjankyrön ja YLE:n maakuntauutisten toimittajat.

Huomenna keskiviikkona Eko Biathlon Road Show viihdyttää Kauhajoella, torstaina Seinäjoella ja ensimmäinen kiertueviikko huipentuu perjantaina Jalasjärvellä.

yleiskuva_ylistaro_6_5_08.jpg