Ampumahiihto koolla Vuokatissa

    admin   Uutiset  

Suomen nuoret ampumahiihtäjät ovat ampumahiihtoliiton aikuisten ja nuorten maajoukkueiden kera kokoontuneet Vuokattiin vuotuiseen kesäkarnevaaliin. Kaikki noin 70 ampumahiihtoliiton valmennusryhmiin kuuluvaa urheilijaa, kymmenet muut nuoret, ohjaajat, valmentajat ja nuorten vanhemmat viettävät 4 yhteistä päivää harjoittelun ja leikkimielisemmän kisailun merkeissä.

”Karnevaalit tulee ottaa hienona kokemuksena, jossa harjoittelun lisäksi on hauskaa ja jota tapahtumaa voi muistella myöhemminkin”, sanoi Suomen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki avauspuheessaan. Lähdesmäki kiinnitti huomiota myös lukuisiin vapaaehtoisiin ohjaajiin ja valmentajiin, jotka mahdollistavat ampumahiihdon harrastuksen seuroissa ja karnevaalien tapaiset tapahtumat.

 

Karnevaalien ensimmäinen päivä käynnistyi avajaisilla ja Suomen lipun nostolla ja jatkui ammunnan harjoittelulla huolimatta pienistä kuurosateista. Illalla leiriohjelmaan kuului vielä pieni yhteishenkeä nostattava kisailu, jossa nuorten maajoukkueen urheilijoiden johdolla ratkottiin älyä, taitoa, nokkeluutta ja yhteispelitaitoja vaativia joukkuetehtäviä. ”Karnevaalien yksi päätavoitteista on luoda yhteishenkeä ja tutustuttaa nuoria toisiinsa myös kilpailujen ulkopuolella”, totesi ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Janne Hakala. ”Myös vanhempien urheilijoiden osallistuminen on tärkeää, koska nuoret tarvitsevat hyviä esimerkkejä”, painotti Hakala. Myöhemmin leiriläisille tulee kertomaan omista ampumahiihtokokemuksistaan myös Heikki Ikola, yksi Suomen menestyneimmistä ampumahiihtäjistä.

Ensimmäinen karnevaalipäivä päättyi lipun laskuun pilvien lomasta paistaneessa ilta-auringossa. Karnevaalit päättyvät keskiviikkona.