A-maajoukkue ja haastajaryhmä leireilivät Vuokatissa

    admin   MC tiedotteet  

A-maajoukkue ja haastajaryhmä leireilivät Vuokatissa kauden kolmannen leirinsä ampumahiihtokarnevaalien jatkeeksi. Lähes jokaisena leiripäivänä tuli vettä niskaan, mutta leiri päättyi aurinkoisissa merkeissä.

 

Kauden kolmannen leirin tavoitteena oli pureutua erityisesti ampumapaikkatoimintoihin ja hiihtotekniikkaan. Ammuntojen osalta leireillä on eräänlaisena kontrolliharjoituksena käytetty lajinomaista 10x5ls (makuu) ja 10x5ls (pysty) peltitauluihin. Kauden alussa aikarajana oli 60 sekuntia, nyt vaatimusta on tiukennettu 40 sekuntiin / paikka. Tämän leirin lopussa ammutussa ampumapaikkatoiminnallisessa kisailussa vaatimustasoa oli tiukennettu entisestään; viimeisten ammuntojen haasteena oli 25 sekuntia / paikka. Tuloksista mainittakoon, että sekä miesten että naisten parhaat erottuivat selkeästi: Kaisa Mäkäräinen ja Timo Antila olivat kisailun parhaat, keskenään samalla tuloksella.

Fyysisen harjoittelun osalta maajoukkueen ja haastajaryhmän tekeminen on edennyt kutakuinkin suunnitellusti. Pieniä kompromisseja on yksittäisten urheilijoiden kohdalla tehty harjoitustilan ja pienten loukkaantumisten vuoksi, mutta ryhmänä on edetty suunnitelman mukaan. Vuokatin leiripätkä piti sisällään niin vaaran juoksutestin kuin vaaralle hiihtoakin; tässä testijuoksun (4.8km) tulokset:

Naiset

  1. Kaisa Mäkäräinen 21:54
  2. Mari Laukkanen 22:54
  3. Teija Kuntola 23:34
  4. Susanna Porela 24:14

Miehet

  1. Timo Antila 19:40
  2. Jarkko Kauppinen 20:31
  3. Ville Simola 20:35
  4. Paavo Puurunen 21:17
  5. Marko Nieminen 21:54

 

Leirin päätteeksi Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen jäivät vielä mittaamaan harjoituskauden kuntoaan Vuokatin Aateli Race – tapahtumaan. Tämän mittarin mukaan tilanne näyttää hyvältä, Mäkäräinen oli kilpailun ykkönen ja Laukkanen kilpailun kolmas – onnittelut tytöille! Aateli Race – tulokset löydät sivulta: www.vuokattiskiteam.fi

Maajoukkueen ja haastajaryhmän leiritys jatkuu jälleen elokuun alussa Vuokatissa.