Ampumahiihdon MM-kilpailujärjestäjät valittiin

    admin   MC tiedotteet  

Lauantaina 6. syyskuuta oli Prahan IBU-kongressissa MM-2012 ja 2013 kisajärjestäjien valinnan vuoro. Lisäksi kongressi äänesti vuoden 2010 kongressikaupungista.

Suomen molemmat hakukomiteat suoriutuivat kongressin aikaisesta osastoesittelystään kuin myöskin noin 25 minuutin mittaisista kongressisalissa suoritetuista presentaatioista hyvin ja tyylikkäästi. Lahden hakukomitea esittäytyi puheenjohtajansa Juha Viljamaan johdolla. Ensimmäistä kertaa kansainväliselle ampumahiihtoyhteisölle esittäytynyt Viljamaa selviytyi tehtävästä erinomaisesti.

Kontiolahden hakukomitea puheenjohtajan Anu Niemen johdolla teki niin ikään vaikuttavan ja huolellisesti harjoitellun presentaation. Käytössä olivat kaikki ampumahiihtomaailman pääkielet; englanti, saksa ja venäjä. Kontiolahden esittäytyminen päättyi kisamaskottien Nellyn ja Nallen saapumiseen lavalle.

MM-kilpailujen 2012 järjestämisestä kisailivat Saksan Ruhpolding ja Lahti. Nove Mesto vetäytyi tästä äänestyksestä. Kisajärjestäjäksi valittiin Ruhpolding.

MM-kilpailut 2013 äänestettiin Tsekin Tasavallan Nove Mestolle. Holmenkollen ja Kontiolahti olivat 2013 vuoden muut hakijat.

Seuraava IBU kongressi tullaan järjestämään 2010 Venäjällä Pietarissa. Äänestyksessä seuraavasta kongressi-isännyydestä mukana olivat Pietari ja Lahti.

Työ Suomen hakuprosessin analysoimiseksi on käynnistynyt. Tärkeää on tässä vaiheessa nähdä, että yhtä selittävää tekijää voittajille ja häviäjille ei ole olemassa. Kilpailu ampumahiihdon arvokilpailuista kovenee vuosi vuodelta. Ampumahiihto on monella mittarilla mitattuna nyt talvilajien ykkönen ja halukkuus arvokilpailujen järjestämiseen on usealla maalla erittäin suuri ja hakemiseen sekä järjestämiseen käytössä olevien resurssien sekä toimenpiteiden on jatkossa oltava kilpailun kovuuden mukaisia.

Janne Hakala

SAhL, toiminnanjohtaja