Kontiolahden jäähdytetty latu avataan lauantaina

    admin   MC tiedotteet  

cooled_ski_track.jpgTalven hiihtokausi Kontiolahdella käynnistyy lauantaina 11.10. kello 10:00

Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa toimivan Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu OY:n ladun lumettaminen on alkanut keskiviikkona 8.10.-08 ja ensimmäiset hiihtäjät pääsevät ladulle lauantaina.

Harrastajille Jäähdytetty latu tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä ajoissa lumille, hiihdettiinhän viime talvena peräti 107 latupäivää ennen luonnonlumille pääsyä.
Latuprofiili on laadittu kuntoilijoiden ehdoilla. Kuuden metrin korkeusero takaa sen, että myös mäet ovat turvallisia.

Avauspäivänä latua on käytössä 1,5 kilometriä. Lokakuun loppupuolella, 22. päivän tietämissä, avataan vielä 1,5 kilometriä latua mäkiseen maastoon. Ampumahiihtostadionin latuverkkoa laajennetaan lisäksi tykkilumella heti, kun olosuhteet ovat tykkilumen käytölle sopivat.

Jäähdytetyn ladun kanssa rinnan on auki myös rullasuksirata mäkisessä maastossa, tarjoten harjoittelumahdollisuudet myös rullasuksilla.

Viime talvelta saatujen hyvien kokemusten perusteella Jäähdytetyn ladun latupohjan lumivahvuudeksi tulee 60 cm. Tällä taataan hyvä hiihdettävyys, riittävän paksu lumikerros estää latupinnan jähmettymisen.

Koska Jäähdytetty latu on nimensä mukaisesti rakennettu kylmälle alustalle, tarjoaa se myös paremman luiston kuin sulalle maalle tehty latu.
Kilpaurheilijoille Jäähdytetty latu tarjoaa mainiot harjoittelumahdollisuudet, käytössä on vaihtelevan maaston lisäksi muun muassa 30 ampumapaikkaa, huippuluokan voitelu- sekä suihkutilat.

Lisätiedot: www.biathlon-kontiolahti.fi