Maajoukkue luottavaisena uuteen kauteen

    admin   MC tiedotteet  

ryhmakuva_08.jpg Ampumahiihtomaajoukkueella on hyvät lähtökohdat alkavaan kauteen. Tunnelmista kerrottiin keskiviikkona kauden avaustilaisuudessa Levillä. Päävalmentaja Jonne Kähkönen kuvaa joukkueen olevan intoa täynnä.
– Ramsaun leiri lokakuussa oli onnistunut. Nyt pohjoisessa on erinomaiset lumiolosuhteet, joten pääsemme hyvin viimeistelemään ennen kauden alkua. Viime vuoteen verrattuna on aika paljon parempi tilanne, Kähkönen iloitsee.
Ramsausta joukkue kotiutui 20. lokakuuta. Sen jälkeen urheilijat ovat säilyneet terveinä, joten tilanne on siltäkin osin hyvä.
– Urheilijoilta on tullut kommenttia, että harjoittelu on tuntunut helpolta. Kaikin puolin voi olla levollisin mielin, toteaa päävalmentaja Kähkönen.
Maajoukkueen leiri käynnistyi Levillä viime sunnuntaina. Levillä on nyt erinomaiset hiihto-olosuhteet. Lumetettua latua on noin yhdeksän kilometriä ja tämän päivän aikana on satanut noin 15 senttiä lunta joten olosuhteet harjoitteluun ovat kunnossa.  Viime viikonvaihteessa osa maajoukkueen urheilijoista avasi kautensa Oloksen maastohiihtokilpailuissa ja erityisesti Mari Laukkanen osoitti kauteen valmistautumisen onnistuneen. – Marin sijoitus 20. kovassa kansainvälisessä joukossa kertoi, että Mari on menossa kohti erinomaista kautta. Myös muun maajoukkueen osalta tilanne on hyvä kokonaisuutena, arvioi päävalmentaja.

Pian leirin alkamisen jälkeen pyörähtää käyntiin myös ampumahiihdon kotimainen kisakausi, kun sekä Oloksella että Kontiolahdella järjestetään kansainväliset kilpailut 22.-23. marraskuuta. Oloksen kilpailut toimivat tarkkailukilpailuina maailmancupin kolmelle ensimmäiselle etapille. Suomella on alkavan kauden maailmancupiin neljä maapaikkaa sekä miehissä että naisissa. Joulukuun maailmancupeihin on jo aiemmin valittu viime kauden perusteella seuraavat urheilijat:  Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Timo Antila ja Jarkko Kauppinen. Maailmancupin avauskilpailuun Ruotsin Östersundiin (2.-7. joulukuuta) valitaan lisäksi kaksi miestä ja enintään kaksi naista tarkkailukilpailuiden perusteella.

Kauden avausinfossa mielenkiinto kohdistui muun muassa paluuta tekevään maailmanmestari Paavo Puuruseen.- Harjoittelu on sujunut yllättävänkin hyvin ja olen luottavainen uuden kauden kynnyksellä totesi Paavo Puurunen. – Östersundissa en vielä starttaa vaan minun on haettava maailmancupin oikeus ensin IBU-cupista. Sitä starttioikeutta lähden hakemaan Obertilliachista 13-14 päivä joulukuuta ja tavoitteena on sitten avata maailmancup-kausi kolmannessa osakilpailussa Hochfilzenissä, totesi Puurunen. Kaisa Mäkäräinen kertoi, että alkava kisakausi jännittää.

– Minut tuntevat tietävät, että olen aika kova stressaamaan ennen kisoja. Harjoituskauteni on sujunut hyvin ja yhteistyö valmentajieni Jarmo Punkkisen ja Asko Nuutisen kanssa on sujunut hyvin ja valmiudet kauteen ovat hyvät, kertoi hyväntuulinen Kaisa Mäkäräinen. Mäkäräisen ampumahiihtokausi käynnistyy tulevana viikonloppuna kotiseuran Kontiolahden Urheilijoiden kansainvälisissä kilpailuissa.

Suomen Ampumahiihtoliiton kotisivuilta osoitteesta https://www.biathlon.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=17

on ladattavissa Kaisa Mäkäräisen ja Paavo Puurusen kuvat Levin harjoituksista.Kuvat on ottanut Emilia Moisio. Suomen Ampumahiihtoliitolla on kuviin kaikki oikeudet ja luovutamme ne medialle käyttöön veloituksetta.

TULEVAA OHJELMAA
22.-23.11. Kansainvälinen gp-kilpailu Kontiolahdella
22.-23.11. Kansainväliset kilpailut ja maailmancupin katsastukset Oloksella
3.-7.12. Maailmancupin avaus Östersundissa, Ruotsissa
11.-14.11. Maailmancup Hochfilzenissa, Itävallassa

17-21.11. Maailmancup Hochfilzenissa, Itävallassa

Lisätiedot: päävalmentaja Jonne Kähkönen, 046-878 2201 tai toiminnanjohtaja Janne Hakala, 046 878 2200