SAhL liittokokous teki henkilövalintoja

    admin   MC tiedotteet  

Puheenjohtajaksi toiselle toimikaudelle valittiin Minimani-yhtiöiden toimitusjohtaja Kalle Lähdesmäki. Puheenjohtajistoon valittiin Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus. Suomen Ampumahiihtoliiton seurat kokoontuivat lauantaina Hämeenlinnaan syysliittokokoukseen. Liittokokous järjestettiin Tykistömuseolla. Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtajaksi valittiin toiselle kaudelleen Minimani-yhtiöiden toimitusjohtaja Kalle Lähdesmäki. Lähdesmäki on toiminut  Ampumahiihtoliiton puheenjohtajana syksystä 2006 alkaen. Liiton varapuheenjohtajistoon valittiin Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus. Pekkarinen aloittaa toisen toimikauden Ampumahiihtoliiton puheenjohtajistossa, Järventaukselle kausi Ampumahiihtoliiton puheenjohtajistossa on ensimmäinen.  Hallitukseen jäseniksi valittiin Jaana Pitkänen, Jouko Hongisto, Juha Viljamaa ja Mari Uusitalo.  Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja Esa Haapala ja hallituksen jäsenet Sari Rautio ja Juha Papinsaari. Kaikki hallitusvalinnat tehtiin yksimielisesti. Syysliittokokous hyväksyi vuoden 2009 toimintasuunnitelman sekä talousarvion. Lisäksi vahvistettiin kevääseen 2010 ulottuva päivitetty toimintastrategia. Liiton toiminnassa vuoden 2009 aikana päätavoitteet ovat seurojen ampumahiihtotoiminnan monipuolisessa kehittämisessä sekä kansainvälisen huippu-urheilumenestyksen vahvistamisessa. Vuoden 2009 ampumahiihdon MM-kilpailut ovat helmikuussa Etelä-Koreassa. Tavoitteena MM-kilpailuista on kaksi sijoitusta 1-10 parhaan joukossa. Joulukuun alussa käynnistyvästä ampumahiihdon maailmancup-kiertueen osakilpailuista on tavoitteena useita sijoituksia kahdeksan parhaan joukkoon. 

Vuoden 2009 talousarvioon sisältyy hieman kasvua niin nuorisourheilun kuin huippu-urheilunkin osalta. Kasvua päättymässä olevaan vuoteen on noin 7 prosenttia. Hallituksen esityksestä päätettiin, että talousarviota tarkennetaan huhtikuun lopulla 2009 kevätkokouksessa kun valtionavustuksen määrä ja ensimmäisen vuosineljänneksen oman varainhankinnan onnistuminen ovat selvillä.

 

Lisätiedot: SAhL toiminnanjohtaja Janne Hakala, 046 878 2200