Juhani Suutariselle Pro Urheilu tunnustuspalkinto

    admin   MC tiedotteet  

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin ojensi tänään Juhani Suutariselle Opetusministeriön Pro Urheilu tunnustuspalkinnon.

1960-luvun loppupuolen ja 1970-luvun suomalaisen ampumahiihdon Suuri pieni mies Juhani Suutarinen palkittiin keskiviikkona 3.12.2008 Säätytalolla Opetusministeriön Pro Urheilu tunnustuspalkinnolla. Kaksinkertainen olympiahopeamitalisti ja Minskin MM-kilpailujen 1974 kaksinkertainen maailmanmestari Suutarinen oli yksi Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin jakamien 20 000 euron suuruisten tunnuspalkintojen saajista. Yhteensä näitä palkintoja myönnettiin tänä vuonna 11. kappaletta.  

Pro Urheilu -tunnustuspalkintoja on myönnetty vuodesta 2000 alkaen. Tunnustuspalkinnot voidaan myöntää merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta. Samassa tilaisuudessa jaettiin kahdeksalle suomalaiselle urheilijalle tai urheilussa muuten keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle Pro Urheilu –mitalit.

 

Pro Urheilu tunnustuspalkinto sai Juhani Suutarisen iloiseksi.

–         Arvostan tätä palkintoa suuresti. Toisaalta haluan tuoda esiin, että en ole koskaan urheillut rahan takia, vaan kaikki urheiluun liittyvä tekeminen on lähtenyt sydämestäni, totesi imatralainen Juhani Suutarinen.

–         Minulla on ollut palava halu harjoitella ja kilpailla. Koskaan en ole lähtenyt lenkille väkisin. Muistan miten aikoinaan Laurilan Kallen kanssa Jerismajalla olimme ensimmäisinä aamulla lenkillä ja viimeisinä tultiin pois, nykyäänkin kaikki television hiihtoaiheiset lähetykset televisiosta seuraava Suutarinen sanoi.

 

Nykypolven ampumahiihtäjille Juhani Suutarinen haluaa lähettää kannustavat terveisensä.

–         Kova työ palkitaan varmasti jossain vaiheessa. On muistettava, että kehittymiseen kuuluu ylä- ja alamäkiä. Itsekin tein todella kauan töitä ennen kuin saavutin menestystä.

  

Suomalaiset ampumahiihdon toimijat onnittelevat Juhani Suutarista merkittävästä tunnustuksesta.