Ville Simola 21. IBU cupissa

admin   MC tiedotteet

Ampumahiihdon maailmancup ja IBU-Cup tänään Itävallassa. Ville Simola esitti päivän myönteisimmät suomalaisotteet.

Ampumahiihdon maailmancup jatkui tänään lauantaina Itävallan Hochfilzenissä takaa-ajokilpailuilla.

Miesten takaa-ajokilpailun voitti matkaan kärjessä päässyt Norjan Emil Hegle Svendsen. Norjalainen ampui yhteensä kolme sakkoa. Norjalaisten miesten hienoa päivää täydensi alkukaudesta vielä hieman nihkeästi aiempaan tasonsa nähden kilpaillut Ole Einar Björndalen nousten 12:lta sijalle kilpailun toiseksi. Björndalenin kilpailua rasitti ensimmäiseltä pystypaikalta tulleet kaksi sakkokierrosta. Kilpailun kolmas oli joulun alla 35-vuotta täyttävä vuoden 1995 maailmanmestari puolalainen Tomasz Sikora. Suomalaisia ei takaa-ajokilpailuun päässyt mukaan.

Naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailun voitti saksalainen Martina Beck. Beck lähti kilpailuun seitsemäntenä, mutta ensimmäisen pystypaikan yhtä sakkoa lukuun ottamatta puhtaasti ampunut Beck saattoi tuulettaa tänään voittoaan maalissa. Kilpailun kakkonen oli toisena niin ikään kisaan lähtenyt Venäjän Svetlana Sleptsova, joka kiersi sakkokierroksen tänään neljä kertaa. Sleptsovan ero päivän voittajaan oli 18 sekuntia. Kilpailuun kärjessä lähtenyt Simone Hauswald saapui maaliin kolmantena. Hauswaldin kohtaloksi tänään tuli yhteensä viisi sakkokierrosta, joista neljä pystypaikoilta.

Kaisa Mäkäräisen ammunta takkuili päivän kilpailussa. Mäkäräinen pääsi matkaan 45:ltä sijalta. Ensimmäisellä makuupaikalla Mäkäräinen ampui yhden sakon ja pääsi matkaan sijalta 48. Toisella makuupaikalla Mäkäräinen toimi nopeasti, mutta rasitteeksi kertyi kolme sakkokierrosta ja Mäkäräinen tippui kisassa sijalle 55. ollen kärjestä jäljessä tässä vaiheessa kolme ja puoli minuuttia.

Pystypaikoilta Mäkäräinen ampui yhteensä viisi sakkoa ja maalissa sijoitus oli 52. reilut viisi minuuttia päivän voittajasta.